Sınır kapılarında kürk ve post operasyonu 

Ticaret Bakanlığı, sınır kapılarında yapılan operasyonlarda 123 kürk ve 108 postun ele geçirildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule ve Sarp Sınır Kapıları’nda gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda, yurtdışından yasadışı yollarla sokulmak istenen 120 adet gelincik kürkü, 85 adet çinçilla postu, 20 adet sansar postu, 3 adet vaşak postu ile 3 adet işlenmiş vizon kürkünden manto ele geçirildi.

Geçekleştirilen ilk operasyon Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Kapıkule Sınır Kapısının gümrük sahasında gerçekleştirildi.

123 KÜRK YAKALANDI

Bulgaristan’ dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir yolcu otobüsünde yapılan kontrollerde, 120 adet gelincik kürkü, 3 adet işlenmiş vizon kürkünden manto ile toplamda 123 adet kürk yakalandı.

İkinci operasyonda, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarp Sınır Kapısı’nın gümrük sahasında gerçekleştirildi.

Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir yolcunun valizinde, 85 adet çinçilla postu, 20 adet sansar postu, 3 adet vaşak postu ile toplamda 108 adet post yakalandı.

Konuyla ilgili olarak ele geçirilen 123 adet kürk ile 108 adet posta Gümrük Muhafaza ekiplerince el konuldu.

 İlgili yolcular hakkında Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde soruşturma devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler kürk post operasyon