Universal ve AMC bir anlaşmaya imza attı

Universal ve AMC sinema zinciri anlaştı: Filmler VOD olarak izleyicilere sunulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Film şirketi Universal ve AMC sinema zinciri arasında korona virüsü salgını nedeniyle yeni kuralları içeren bir anlaşma imzalandı. Açıklamalara göre artık Universal'ın bir filminin vizyon tarihinin ardından üç hafta geçmese bile film VOD olarak izleyicilere sunulabilecek.

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, Universal ve AMC'nin aldığı kararların, film pazarlama alanına ve dağıtım alanına da derinden etki edeceği söyleniyor. Alınan kararlarla birlikte artık filmlerin streaming platformlarına kayacağı ve çekilen filmlerin de en azından bir süre ev şartları göz önünde bulundurularak çekilebileceği düşünülse de Amerika'da sektörden birçok önemli kuruluş, Universal'ın filmlerini doğrudan VOD olarak gösterme kararına büyük tepkiler gösteriyor.

Universal'dan yapılan açıklamada filmlerin sinema gösterimlerine devam edeceği, yalnızca daha fazla seçeneklerinin olmasını, geçişlerin daha kolay sağlanmasını istedikleri ifade edildi.

VOD NEDİR?

Video on Demand yani kısaca VoD, televizyon ve internet ortamında yayınlanan videoların özel cihazlara kaydedilmesi ile daha sonra gerçek zamana bağlı olmadan izlenebilmesini sağlamaktadır.