'Ana Yurdu' erişime açıldı

2015 yapımı 'Ana Yurdu' filmi erişime açıldı. Film, 15 Temmuz'a kadar görülebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Senem Tüzen’in 2015 yapımı “Ana Yurdu” adlı filmi erişime açıldı. Anayurdu.com üzerinden erişime açılan film 15 Temmuz’a dek ücretsiz olarak izlenebilecek.

Üzerinde çalıştığı romanını bitirmek için İstanbul’dan ayrılarak artık hayatta olmayan anneannesinin köy evine giden Nesrin’le, ziyaretine gelen annesi Halise arasındaki ilişkiye odaklanılan filmde anne-kız arasındaki bağ, sevgi, pişmanlık gibi konulara değiniliyor.

Esra Bezen Bilgin, Nihal Koldaş, Fatma Kısa, Semih Aydın ve Habibe Doygun’un rol aldığı filmin çekimleri Niğde’de gerçekleştirildi.

İlk gösterimini 72. Venedik Film Festivali’nde yapan film 31.Varşova Film Festivali’nde FIBRESCI Ödülü’nü kazandı. Film NETPAC (Asya Filmleri Teşvik Ağı) jürisi tarafından en iyi Asya filmi seçildi. 22. Adana Altın Koza Film Şenliği’nden en iyi senaryo ve en iyi yönetmen ödüllerini alan “Ana Yurdu”, 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde en iyi film ve en iyi yönetmen dahil toplamda altı ödüle değer görüldü.

SENEM TÜZEN KİMDİR?

1980 yılında Ankara’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Arkadaşlarıyla birlikte Zela Film’i kurdu. 2009-2012 yılları arasında TRT Türk’te yayımlanan 39 bölümlük “Adem’in Seyir Defteri” adlı gezi belgeselinin yapımcılığını üstlendi. “Fareler”, “Unus Mundus”, “Süt ve Çikolata” adlı kısa filmleriyle çok sayıda ödüle değer görülen Tüzen, ilk uzun metraj filmi olan “Ana Yurdu”nu 2015’te çekti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)