Kumun Gecesi İFSAK'ta gösterilecek

Kumun Gecesi belgeseli İFSAK'ta gösterilecek. Festival 1 Mart'ta sona erecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nin (İFSAK) her yıl düzenlediği Ulusal Kısa Film Festivali'nin 26'ncısı, 25 Şubat Salı günü başladı. Festival, 1 Mart Pazar gününe kadar İFSAK ve Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi salonlarında izleyici ile buluşacak.

İFSAK 40. Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nda ön elemeyi geçen filmlerin yanı sıra Selanik Uluslararası Kısa Film Festivali ve İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali seçkileri de programda yer alıyor.

Festivalin son günü, 1 Mart'ta aynı zamanda yarışmanın tek seçicisi olan Yönetmen Yeşim Ustaoğlu ile söyleşi gerçekleştirilecek. Ödül töreni ve ödül alan filmlerin gösterimi ile bu yılki festivali sonlanacak. En iyi kurmaca, en iyi belgesel, en iyi canlandırma, en iyi deneysel dallarında ödül alan filmler 1 Mart'ta Sainte-Pulcherie Fransız Lisesinde yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Ödül töreninin ardından bu yıl ödül alan filmlerin gösterimi de Sainte-Pulcherie Fransız Lisesinde yapılacak.

Yönetmen Ali Ergül'ün kot kumlama işçilerinin hikayesini anlattığı Kumun Gecesi belgeseli de Ulusal Kısa Film Festivali kapsamında gösterilecek. Film aynı zamanda 40. İFSAK Kısa Film ve Belgesel Yarışması bölümde finalist olarak yer alıyor.

Festival programına buradan ulaşılabilir.