Berlin’de Onur’lu bir sürpriz

Bu yıl düzenlenen resepsiyonda Onur Saylak’ın ‘Bu Dünyada İki Tür İnsan Vardır’ adlı projesinin Eurimages’ın Berlin Ortak Yapım Pazarı kapsamında verdiği Ortak Yapım Geliştirme Ödülü’nü kazandığı açıklandı. Hakan Günday’ın senaryosunu yazdığı, yapımcılığını Nadir Öperli’nin üstlendiği proje, 21 başvuru arasından birinci seçilerek 20 bin euro değerindeki ödülün sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol

Ahmet Boyacıoğlu

DUVAR - Eurimages, Avrupa Konseyi Sinema Destek Fonu, benim de 2005-2007 yıllarında Türkiye temsilcisi olarak görev yaptığım bu kuruluş, Avrupa Konseyi üyeleri arasındaki ortak yapımlara maddi destek sağlıyor.

Her yıl Berlin’de Eurimages’ın düzenlediği resepsiyona oldukça kalabalık bir katılım olur. Nedeni her yapımcının Eurimages’dan destek beklentisidir. Daha önce de yazmıştım, bu para ‘gökten düşen para’dır ve bir film projesi için çok kıymetli bir destektir.

Bu yıl düzenlenen resepsiyonda Onur Saylak’ın ‘Bu Dünyada İki Tür İnsan Vardır’ adlı projesinin Eurimages’ın Berlin Ortak Yapım Pazarı kapsamında verdiği Ortak Yapım Geliştirme Ödülü’nü kazandığı açıklandı. Ödülün açıklandığı sırada Onur ile havadan sudan konuşuyorduk. Onur’un böyle bir ödülün verileceğinden haberi bile yoktu ve Berlin’e projesini tanıtmak için geldiğini anlatıyordu. Ödül başta Onur olmak üzere herkes için büyük bir sürpriz oldu. Hakan Günday’ın senaryosunu yazdığı, yapımcılığını Nadir Öperli’nin üstlendiği proje, 21 başvuru arasından birinci seçilerek 20 bin euro değerindeki ödülün sahibi oldu.

Bu da bizim ‘Onur’umuz.

Bu cümleyi istediğiniz şekilde okuyabilirsiniz.