5. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali 15 Ekim'de başlıyor. Festivalin teması: Göç ve Mültecilik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, Marmaris ile birlikte eş zamanlı olarak; İstanbul Kadıköy Kabul Sanat Evi’nde, Norveç Trondheim’da, Antalya Patara’da, Kars’ta ve Muş Bulanık’ta düzenlenecek. Festivaldeki tüm gösterim ve etkinlikler ücretsiz olacak.

Gösterimlerini yurt içi ve yurt dışında farklı şehirlerde eş zamanlı yapacak olan festivalin ana teması "Göç ve Mültecilik" olarak belirlendi.

Festival bu yıl oyuncu Perihan Savaş’a “Yaşam Boyu Onur Ödülü” ve oyuncu Meriç Başaran’a “Sinema Emek Ödülü” verecek.

ANA JÜRİ TOPLAM 49 FİLMİ DEĞERLENDİRECEK

Toplamda 3.238 filmin başvurduğu festivalde ön değerlendirmeleri sinema yazarı Sevin Okyay, akademisyen Bülent Özkam ve görüntü Yönetmeni Serdar Gürcan yaptı. Bu yıl ana jüride ise yönetmen İlker Canikligil, akademisyen Murat Tırpan, eski kültür müsteşarı Gülşen Karakadıoğlu, oyuncu Irina Ivkina ve genel sanat yönetmeni Natali Yeres yer alacak. Ana jüri, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Liseler Arası Kısa Film Yarışması kapsamında toplam 49 filmin değerlendirmesini yapacak.

Ulusal Kısa Film Yarışmasında, Ana Jüri değerlendirmeyi belgesel, kurmaca, deneysel ve animasyon kategorilerinde yapacak. Jüri her kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülünün yanı sıra Netsel Marina, TÜRSAB, Ön Jüri ve Halk jürisi Özel Ödüllerine de karar verecek.

Filmlere ödülleri 20 Ekim Pazar günü 20:30’da Marmaris Armutalan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreninde verilecek.

FESTİVAL KAPSAMINDA FİLM GÖSTERİMLERİ YAPILACAK

Festival kapsamında Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce filmin gösterimi yapılacak. Ulusal yarışma ve gösterim bölümlerinde 96, Uluslararası Kısa Film Seçkisinde 100, Hollanda Özel Gösterim Seçkisinde 8 ve Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Seçkisinde 7 olmak üzere toplamda 211 film izleyiciyle buluşacak. Festivalin Uluslararası Gösterim Seçkisi yazar ve senarist Zehra Çelenk, akademisyen ve yönetmen Kurtuluş Özgen, sinemacı ve festival koordinatörü Bora Davutluoğlu, yönetmen Ferda Gürcan ve yönetmen Ceylan Özgün Özçelik tarafından hazırlandı.

15 - 20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali yönetmen ve akademisyen Kurtuluş Özgen’in “Buluntu Film” özel gösterim ve söyleşisi; menajer Tümay Özokur’un “Nasıl Oyuncu Olurum” söyleşisi; yazar ve senarist Zehra Çelenk’in “Hayatta Kalma Rehberi: Değişen Hayatlar, Edebiyatta ve Sinemada Kadınlık, Erkeklik Halleri” isimli söyleşi ve kitap imza etkinliği gibi söyleşi ve kitap imza etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.