Uluslararası Süleymaniye Film Festivali 1 Ekim'de

Süleymaniye Film Festivali’nin odak ülkesi Türkiye oldu: 150’nin üzerinde film yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Süleymaniye Film Festivali 1-7 Ekim tarihlerinde yapılacak. 57 ülkeden 120 filmin gösterileceği festivalin bu yılki odak ülkesi ise Türkiye oldu. Bu yılın ana teması "Gelin Çevreyi Birlikte koruyalım" sloganı ile duyurulan çevre ve ekoloji politikalarını sinema aracılığı ile yeniden düşünmek olan festivalin programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İlknur Bilir'in Türkiye seçkisinin küratörlüğünü üstlendiği festivalde Bilir, “seçkinin amacının Türkiye’de üreten Kürt yönetmenlerin Iraklı Kürt yönetmenler ile işbirliği ve diyalog geliştirmesi adına önemli bir rol oynamaktadır. Sanat her zaman sınırları eriten ve o sınırları işlevsiz hale getiren bir rol oynamıştır, bu kuşkusuz sinema için de söylenebilir. Bu seçki farklı sinema kültürlerinin ve düşünme şekillerinin buluşmasına imkân sağlaması açısından önemsediğim bir çalışmadır, umarım gelecek yıllarda Kürt sineması adına verimli işbirliklerine imkân ve ortam sağlar” dedi.

Bu yılki açılış filmi Caroline Fourest'in yönettiği, Kürt ve Ezidi kadınların IŞİD ile mücadelesini konu edinen, "Kadınların Silah Kardeşliği" olan festivalde 150’nin üzerinde film, aralarında ulusal ve uluslararası uzun metraj, belgesel ve kısa metraj film yarışmalarının da olduğu 8 farklı ödül için yarışacak.

Festivalde film gösterimlerinin yanında Kürt Sinemasının yapım ve dağıtım olanaklarını dünya standartları çerçevesinde ele almak ve yeni olanaklar yaratmak amacıyla çeşitli panel ve atölyeler düzenlenecek.