Nuh Tepesi 18. Tribeca Film Festivali’nden 2 ödülle döndü

Nuh Tepesi, 'Tribeca'dan iki ödülle döndü. Törende Ali Atay, en iyi erkek oyuncu seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Pencereler Altında”, “Nahoş Bir Mevzu”, Kimse Elimi Tutmasın” adlı filmleri uluslararası festivalleri dolaşan kısa film yönetmeni Cenk Ertürk’ün ilk uzun metrajlı çalışması olan ve başrollerini Ali Atay ile Haluk Bilginer’in paylaştığı “Noah Land” (Nuh Tepesi), ilk gösterimini gerçekleştirdiği 18. Tribeca Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünden iki ödülle ayrıldı.

Yönetmen Ertürk’ün 2016 yılında Cannes Film Festivali’nin Cinefondation Residance programına kabul edilen filmi “Nuh Tepesi”, 18. Tribeca Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülüne değer görüldü. Film, başrolündeki Ali Atay’a da en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırdı. Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada, “Tribeca Film Festivalinde, ‘Nuh Tepesi’ filmi muazzam bir başarı elde etti. Tebrikler, ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiğiniz için yürekten teşekkürler.” denildi.

“Nuh Tepesi” adlı filmin kurgusunu, Yorgos Lanthimos imzalı “The Lobster”, The Killing of a Sared Deer”, “Kynodontas” gibi filmlerin kurgusunu üstlenen Yorgos Mavropsaridis yaptı. Lanthimos’un “The Favourite” adlı son filminin kurgusunu da yapan Mavropsaridis, buradaki başarısıyla Oscar’a aday gösterilmişti.

Filmin görüntü yönetmenliğini ise Geremy Jasper imzalı 2017 yapımı “Patti Cake$” ve Cathy Yan imzalı 2018 yapımı “Dead Pigs” adlı filmlerle övgü toplayan bağımsız film görüntü yönetmeni Federica Cesca üstlendi.

“Nuh Tepesi”, ölen babasının son arzusunu gerçekleştirmek isteyen Ömer’in hikâyesinin anlatıyor. Babasının yıllar evvel diktiği Nuh ağacının altına gömülmek istemesiyle harekete geçen Ömer, karşısında ağacı Nuh peygamberin diktiğine inanan köylüleri buluyor.

Tribeca Film Festivali’nde uzun metrajlı filmi gösterilen en genç yönetmen olan 19 yaşındaki Afro-Amerikalı Phillip Youmas’ın imzasını taşıyan “Burning Cane”, ABD Yarışma bölümünde en iyi film dahil üç ödüle değer görüldü.

Tribeca’da en iyi film ödülünü kazanan ilk Afro-Amerikalı olan Youmas, en iyi görüntü yönetmeni ödülünü de aldı. Film, başrol oyuncusu Wendell Pierce’e de en iyi erkek oyuncu ödülünü getirdi.

Güney Koreli yönetmen Bora Kim’in ilk uzun metrajlı filmi “House of Hummingbird” (Sinekkuşu), Uluslararası Yarışma bölümünde en iyi film ödülü dahil üç ödüle değer görüldü. “Sinekkuşu”, 38. İstanbul Film Festivali’nde de Uluslararası Altın Lale ödülünü kazanmıştı.

18. Tribeca Film Festivali ödülleri şöyle:

ABD Yarışma

En iyi film: “Burning Cane”

En iyi kadın oyuncu: Haley Bennett – “Swallow”

En iyi erkek oyuncu: Wendell Pierce – “Burning Cane”

En iyi görüntü yönetimi: Phillip Youmans – “Burning Cane”

En iyi senaryo: Bridget Savage Cole & Danielle Krudy – “Blow the Man Down”

En iyi yeni yönetmen: Edgar Nito – “The Gasoline Thieves”

Uluslararası Yarışma

En iyi film: “House of Hummingbird” (Güney Kore, ABD)

En iyi kadın oyuncu: Ji-hu Park – “House of Hummingbird”

En iyi erkek oyuncu: Ali Atay – “Nuh Tepesi”

En iyi görüntü yönetimi: Kang Gook-hyun – “House of Hummingbird”

En iyi senaryo: Cenk Ertürk – “Nuh Tepesi”

Belgesel Filmler Yarışma

En iyi film: “Scheme Birds”

En iyi görüntü yönetimi: Yang Sun & Shuang Liang – “Our Time Machine”

En iyi kurgu: Jennifer Tiexiera – “17 Blocks”

En iyi yeni yönetmen: Ellen Fiske & Ellinor Hallin – “Scheme Birds”