7. Yılmaz Güney Film Festivali başlıyor

7. Yılmaz Güney Film Festivali'nin programı belli oldu. Festival 27-29 Nisan'da.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yılmaz Güney Film Festivali iki yıl aradan sonra 27-29 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festival, "Umut'la Yol'dayız ,Duvar'ları aşıyoruz" sloganıyla sinemaseverlerle buluşuyor.

Bu yıl yedinci kez düzenlenecek olan Yılmaz Güney Film Festivali, Kürtlerin sinema sanatına ilgisini büyütmeyi, Kürt sinemasının gelişimine katkıda bulunmayı, bu alandaki üretimlerde teşvik edici koşullar ve fırsatlar yaratmayı, sinemacıların filmlerine destek alanları açmayı hedefleyerek, Batman Belediyesi’nin girişimiyle 2010 yılından itibaren bu alanda önemli bir festivale ev sahipliği yapıyordu. Batman özelinde ve ülkemizdeki mevcut durumdan dolayı daha önce festivalin yapıldığı mekân olan Yılmaz Güney Sinema Salonu Batman Belediyesi'ne kayyım atandıktan sonra kapatıldı. Daha sonraki süreçte sinema salonunda çıkan yangın gündem oldu ve bunların sonuncunda iki yıl üst üste festivalin düzenlenebilmesi için olanak bulunamadı.

Bu yıl, OSAD ile birlikte diğer sivil toplum örgütleri ve kurumlarıyla beraber 7.Yılmaz Güney Film Festivali halkla buluşturuyor. Festival,  27-29 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

GÖSTERİM MEKANLARI 

  • BatmanBarosu Sinema Salonu

    Gültepe Mahallesi Demokrasi Bulvarı No:339

  • Petrol İş Sendikası Batman-Sinema Salonu

    Akyürek Mahallesi, 218. Sk. No:1, 72040 Batman Merkez/Batman