Casey Affleck cinsel saldırı iddiaları nedeniyle Oscar törenine alınmıyor

Oscar'lı aktör Casey Affleck, taciz suçlaması nedeniyle Oscar töreninden alındı. Affleck'in en iyi kadın oyuncu ödülünü takdim etmesi bekleniyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yılki Akademi Ödülleri'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü takdim etmesi beklenen Casey Affleck, hakkındaki cinsel saldırı suçlamaları nedeniyle bu görevden alındı. Manchester By The Sea’deki performansıyla geçtiğimiz yılki Oscar’larda en iyi aktör ödülüne layık görülen Affleck, 2010’da iki kadına cinsel saldırıyla suçlandı. Affleck iddiaları kabul etmedi.

2017 yılının sonunda 300'ü aşkın kadının yapımcı Harvey Weinstein'ı cinsel saldırıyla suçlaması sonrası kadınlar #MeToo (Ben de) kampanyası başlatmış ve cinsel saldırıya uğrayan çok sayıda kadın sessizliklerini bozdu. Affleck hakkındaki iddialar da bu hareketin etkisiyle yeniden gündeme geldi.

AFFLECK HAKKINDAKİ İDDİALAR NELERDİ?

Evrensel'in haberine göre, yapımcı Amanda White ve Fotoğraf Direktörü Magdalena Gorka, Affleck’in yönettiği I’m Still Here’ın yapımı sırasında cinsel saldırıya uğradıkları iddiasında bulunmuştu.

White, kendisiyle otel odasında bir gece geçirmediği gerekçesiyle Affleck’in maaşını artırmadığını öne sürmüştü. White, “Affleck’in bulunduğu ortamlarda ve onun da aktif teşvikiyle neredeyse her gün cinsel içerikli yorumlar ve imalarda bulunuluyordu” demişti.

Gorka ise o dönemde evli olan Affleck’in uyuduğu sırada yatağına girdiğini söylemişti. Affleck’in avukatı ise bu iddiaların aktörden “para koparmak için” öne sürüldüğü savunmasında bulunmuştu.