The Hidden Face'in iyi bir kopyası: Öteki Taraf

Özcan Deniz'in "Öteki Taraf"ı İspanyol Yapımı Andrés Baiz imzalı The Hidden Face’ten uyarlanmış. Küçük dokunuşlar dışında film neredeyse bire bir ilkinin kopyası. Fakat bu iyi bir kopya. Mekan, ışık, kast son derece başarılı. Aslı Enver’in canlandırdığı Ece karakteri filme sıcaklığını verirken, Meryem Uzerli’nin Sara karakteri intikamla dolu saplantılı karakteri hayata geçiriyor. Özcan Deniz, Çetin karakteriyle yine cazibe merkezi olarak filmin odağına yerleşiyor.

Google Haberlere Abone ol

Esra Karataş

[email protected]

Özcan Deniz ismi, şarkıcılık kimliğini bir yana bırakırsak Neredesin Firuze ile akıllarda yer etti. Sinemamızda önemli bir yere sahip bu yapımın yönetmenliğini Ezel Akay üstlenmişti. Ancak hikaye Özcan Deniz’in başından geçen bir olaydan hareketle ve Deniz’in filmi çekme önerisiyle hayata geçirilmişti. Özcan Deniz bir sinema gözüne sahip olduğunu bize o zamanlar göstermişti.

"Öteki Taraf" film afişi

Yönetmenlik koltuğuna oturduğunda ise yaptığı filmler bizi şaşırtmadı, birçoğu kendisinin tekrarıydı. Merkeze dayanılmaz cazibesiyle kendisini koyan Özcan Deniz filmleri beklenildiği gibiydi. Deniz’in ilk filmi Evim Sensin uyarlama bir senaryo olarak karşımıza çıktı. Bu aslında sinemayı öğrenmeye çalışan biri için akıllıca bir tercih; önüne koyduğu kılavuz bir filmle kendi yorumunu koyabilme şansına sahip olabilir ya da hepten çuvallayabilirdi. Su ve Ateş de keza Deniz’in deneyimlerinin bir ürünü olarak karşımızdaydı. Ancak, Deniz son filmi Öteki Taraf ile sinemacı kimliğini açıkça ortaya koymuş bulunuyor.

Türkiye sineması korku ve gerilim türünün başarısız örnekleriyle dolu. Bu elbette senaryo ve yönetmenle olduğu kadar filmin bütçesiyle de ilgili. Deniz’in bütçe sorununu aştığını düşündüğümüzde ortaya temposu düşmeyen izlenebilir bir uyarlama çıkmış. Önüne koyduğu kılavuz filmle yolunu kaybetmeden finale ulaşmış.

Öteki Taraf İspanyol Yapımı Andrés Baiz imzalı The Hidden Face’ten uyarlanmış. Küçük dokunuşlar dışında film neredeyse bire bir ilkinin kopyası. Fakat bu iyi bir kopya. Mekan, ışık, kast son derece başarılı. Aslı Enver’in canlandırdığı Ece karakteri filme sıcaklığını verirken, Meryem Uzerli’nin yarattığı Sara karakteri intikam, hırs duygularıyla dolu saplantılı karakteri hayata geçiriyor. Özcan Deniz, Çetin karakteriyle yine cazibe merkezi olarak filmin odağına yerleşiyor.

Film bir video kaydıyla başlıyor. Polis video kaydını çözmeye çalışırken ortaya çıkan bazı sahneler bir cinayetin izlerini veriyor izleyiciye. Çetin’in zaman zaman anlatıcı olduğu filmde, hikayeye geçmişe geri dönüşlerle ulaşabiliyoruz. Çetin ve Ece birlikte mutlu bir beraberlik yaşarlar. Çetin başarılı biri olmasına rağmen işsiz bir dönemden geçmektedir.

Eski sevgilisi Sara’dan bir iş teklifi alır. Ece’yi ikna ederek İstanbul’a yeni bir iş, yeni bir hayata doğru yola koyulurlar. Bir takım kıskançlık krizlerinin yol açtığı talihsiz olaylar Ece’yi yaşadığı evde zoraki konukluk yaşatır. Onun yokluğu ile Çetin’in hayatına yeniden giren Sara’daki kişilik bozukluğu kontrolsüz bir şekilde ortaya çıkaracaktır.

Yönetmen: Özcan Deniz

Oyuncular: Özcan Deniz, Aslı Enver, Meryem Uzerli, Osman Wöber, Ayten Uncuoğlu.

Yapım Yılı: 2017, 1s 43dk.