Zonguldak'ta 'Üç Yüz Bir' belgeselinin gösterimi yapıldı

Genel Maden İşçileri Sendikası, Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında Alican Mansuroğlu’nun yönettiği 'Üç Yüz Bir' belgeselinin gösterimini yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genel Maden İşçileri Sendikası, (GMİS) Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında yönetmenliğini Alican Mansuroğlu’nun yaptığı Üç Yüz Bir belgesel filminin gösterimini düzenledi.

GMİS Salonu’nda gerçekleştirilen film gösterimine GMİS Genel Merkez ve Şubeler Yöneticilerinin yanı sıra maden işçileri ve sinemaseverler katıldı.

Film gösterimi sonrası Yönetmen Alican Mansuroğlu’ya GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci tarafından bir madenci heykeli hediye edildi.

Gösterimde konuşma yapan Alican Mansuroğlu, “Aslında sizlere bilmediğiniz bir şeyi göstermedik. Bu acılar sizlerin bildiğiniz acılar. Zonguldak emeğin başkenti. Bu filmin emeğin başkentinde Zonguldaklı madencilerle buluşmasından onur duydum” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de Mansuroğlu’nu emekleri nedeniyle kutladı ve teşekkür etti. Demirci, “Bu acıları Allah bir daha göstermesin” dedi.

17 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen faciada 301 madencinin hayatını kaybetmesini konu alan belgesel film, Soma’da yaşanan acıları gözler önüne seriyor. (EVRENSEL)