Engelsiz filmler Pera'da!

İnsan Hakları Film Günleri başlıyor. Gösterimler işaret dili çevirisiyle gerçekleşecek!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 7'nci Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri’nin Ankara, İstanbul, Giresun ve Kars’a yayılacak gösterim programı başlıyor.

Etkinlikte bu Pazar, 2017 İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Kısa Film ödülünü alan ‘Zelal’ ile 2017 Reykjavik Uluslararası Film Festivali’nde ‘Farklı Bir Yarın’ kategorisinde ödüllendirilen ‘Kapkaç’ adlı filmler gösterilecek. Zelal, oğluyla yaşayan ve eşini kaybetmiş bir kadının evinde geçirdiği hayatına odaklanan bir film. Kapkaç ise, Kırgızistan’da kaçırılıp zorla evlendirilen kadınların hikayelerini konu alıyor.

Festivalde ayrıca, İtalya yapımı 'Ayrılmayanlar' ve Slovenya yapımı 'Evim Güzel Evim' de gösterimde olacak. 'Ayrılmayanlar', Napoli’nin banliyö mahallelerinde yaşayan, 18 yaşına girmek üzere olan siyam ikizleri Daisy ve Viola'yı ele alıyor. 'Evim Güzel Evim'in hikayesi ise dezavantajlı çevrelerden gelen çocukların barındığı bir gençlik evinde geçiyor. Film, farklı şartlar altında yolları asla kesişmeyecek dört bireyi bir yıl boyunca takip ediyor.

ENGELSİZ GÖSTERİMLER!

Etkinlikteki filmler göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için işaret dili çevirisi ve ayrıntılı altyazı ile gösterilecek. Engelsiz gösterimler sonrası film ekipleriyle söyleşiler, işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleşecek.

3 – 8 Aralık tarihleri arasında programda yer alan ve gösterimlerin ücretsiz olduğu 6 çarpıcı filme dair detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.