Güney Kore'de muhalif sinemacılar kara listede!

Güney Kore devlet başkanı Park Geun-hye, ülkesindeki muhalif sinemacıları kara listeye aldırdı. Listede 9473 sanatçı olduğu iddia ediliyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore'de sanat çevreleri devlet başkanı Park Geun-hye'nin sinema sektörüne yönelik kara liste hazırladığı haberleriyle çalkalanıyor. Hye'nin listesinde izleyicilerin Oldboy  filmiyle tanıdığı Park Chan-wook da bulunuyor.

park-geun-hye Park Geun-hye

100 SAYFALIK LİSTE

Kara listede henüz geçtiğimiz sene Sinema Bilimleri ve Sanat Akademisi kurumu AMPAS üyesi seçilen  Song Kang-ho gibi ülkede tanınmış olan yıldızlar da yer alıyor. Takriben 100 sayfa olduğu iddia edilen listede 9473 sanatçı olduğu iddia ediliyor. 2015 yılında Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı'na gönderildiği iddia edilen listede yer alan sanatçılara herhangi bir destek verilmemesi talimatının yer aldığı söyleniyor.

Kara listede yer alan sanatçıların 2014 yılında 304 kişinin öldüğü feribot kazası sırasında hükümetin performansını eleştirenler ve bununla ilgili protestolara katılanların yanı sıra Minjoo Partisi lideri  Moon Jae-in'in başkanlık adaylığını ve 2014 yılındaki seçimlerde şu anda Seoul belediye başkanı olan Park Won-soon'u destekleyenler olduğu iddia ediliyor.