Sınav usulsüzlüğünü açıklayan eğitimciye bir kez daha beraat

Bursa’da 2016 yılında sınav usulsüzlüğünü ortaya çıkardıktan sonra yargılanan Eğitim İş yöneticisi Özkan Rona, dört yıl süren davada beraat etti. Rona, “Doğruluk kazandı, torpilcilik kaybetti” dedi.

Dün Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülen davada Özkan Rona (sağdan yedinci) bir kez daha beraat etti.
Google Haberlere Abone ol

BURSA – Eğitim İş Bursa Şubesi eski başkanı Özkan Rona, Bursa'da 2016 yılında okul yöneticisi belirlemek için yapılan sözlü sınavda usulsüzlük yapıldığını açıkladıktan sonra yargılandığı davadan bir kez daha beraat etti.

DAVA DÖRT YIL SÜRDÜ

Özkan Rona, 2016 yılında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki mülakat sonuçlarını yakın takibe alarak Eğitim Bir-Sen’e üye kişilerin atamasının yapıldığını ortaya çıkarmıştı. Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘kişisel mahremiyeti ihlal etmek’ gerekçesiyle Rona hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İki ile dört yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılamasına başlanılan Rona, yayınladığı bilgilerin kanuna uygun olduğu gerekçesiyle 2018 yılında beraat etmişti. İstinaf mahkemesi, beraat kararına bozarak Rona’nın yeniden yargılanmasına hükmetmişti.  Kamuoyunda adı “10. Köy Davası” olarak bilinen davanın son celsesi dün Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde görüldü. Dört yıl süren davada mahkeme heyeti, Rona’nın beraatına karar verdi. 

‘HAKLILIĞIMIZ BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ’

Rona, beraat kararını sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yandaş sendika üyelerine torpil yaptığını kanıtlayan mülakat sonuçlarını ilan ettiğim için Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi'nin şikâyeti ile başlayan, daha önce beraat ettiğim ve dört yıl süren davanın son duruşmasında haklılığımız bir kez daha tescillendi ve bir kez daha beraat kararı verildi” ifadeleriyle duyurdu. Rona, kararı şöyle değerlendirdi: “Bu karar, kamu okullarını, hukuksuzca atadıkları yandaş yöneticiler eliyle medreseye dönüştürmeye çalışan orta çağcı anlayışa karşı bir tokat niteliğindedir. Bu karar, iktidarda olmanın şımarıklığı ile ‘her türlü yolsuzluğu yapar, üzerini örter, açığa çıkaranı da yargı sopasıyla sustururuz’ diyenlere karşı kazanılmış bir zaferdir. Mücadele kazandı, haklılık kazandı, yandaşlık kaybetti.  Doğruluk kazandı, torpilcilik kaybetti. Biz kazandık, gericilik kaybetti.” (DUVAR)