Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini açıkladı: İkna olmadım

İl turda ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan, Erdoğan ile görüşmeden önce Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş ile bir araya geldiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İlk turdaki cumhurbaşkanlığı adaylığından sonra ikinci turda kimi destekleyeceği 'kilit' hale gelen Sinan Oğan, neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiğini Habertürk'ün 'Gerçek Fikri Ne? Gündem' programında açıkladı.

Millet İttifakı'nda geleceğe dönük siyasi yatırım yapamayacağını savunan Oğan, "Biz ifade ettiğimiz her şeyi gerçekleştirdik. İkinci turun belirleyicisi olduk, 'HDP'yi belirleyici olmaktan çıkaracağız' dedik. Biz 'tarafsız kalacağız' demedik" şeklinde konuştu. 

Kısıtlı imkanlarla başarıya ulaştıklarını söyleyen Oğan, daha fazla mutabakat sağlanan bir aday olsaydı geri çekileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı adayı olmasaydı geleceğe dönük siyasi çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Oğan, seçimi ikinci tura bıraktıklarını ve bu durumun bazı kesimlerin tepkisine neden olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede parlamento çoğunluğunun Millet İttifakı'nda olmadığını ve ülkenin krize girebileceğini dile getirdiğini ancak ikna edici bir cevap alamadığını ifade etti.