Silah ve kılıçla fotoğraf paylaştı, gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Uzun namlulu silah ve kılıçla sosyal medyada fotoğraf paylaşan Küçükçekmece Rizeliler Derneği Başkanı Ahmet Sivri gözaltına alındı. Sivri, hakkında yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "25 Temmuz'da pompalı tüfek, kılıç gibi silahlarla yapılan paylaşımlarla ilgili yapılan araştırmalarda; Görüntülerde yer alan Ahmet Sivri, aynı gün saat 17.00 sıralarında Küçükçekmece'de yakalanarak muhafaza altına alınmış, şüphelinin ikametinde, işyerinde ve başkanlığını yaptığı dernek adresinde gerçekleştirilen eş zamanlı aramalarda görüntülerde yer alan uzun namlulu silahların tamamı ve kılıç ele geçirilmiş, yapılan incelemelerde silahlardan 5’inin ruhsat tarihinin dolduğu belirlenmiştir" denildi.

DHA'nın haberine göre, hakkında “6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet" suçundan işlem yapıldığı belirtilen Sivri, adli makamlarca serbest bırakıldı.

SİVRİ’NİN SÖZLERİ MECLİS’E TAŞINDI

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, elinde kılıç ve masasında çok sayıda silahla poz veren Küçükçekmece Rizeliler Derneği Başkanı Ahmet Sivri'nin "İleride kullanmak için 15 Temmuz’da bana hediye ettiler” sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

Gülüm, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, "Bu görüntüler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Sivri'nin sözleri doğru mudur? Doğruysa bu silahları kim hediye etmiştir" diye sordu.

HDP’Lİ VEKİLDEN SORU ÖNERGESİ

Gülüm, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Gülüm, Oktay’a şu soruları yöneltti:

- Ahmet Sivri isimli kişinin çok sayıda silah, kılıç ve satırla poz verdiği tehdit niteliğindeki görüntüleri hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

- Onlarca silah, satır ve kılıç ne için depolanmıştır? Hangi amaçla sergilenmiştir?

- Ahmet Sivri silahları nereden, nasıl temin etmiştir? Söz konusu silahlar kayıtlı ve ruhsatlı mıdır? Bu silahlar daha önce herhangi bir suçta kullanılmış mıdır?

- Ahmet Sivri’nin söz konusu silahlar için 'İlerde kullanmak için 15 Temmuz’da bana hediye ettiler' dediği doğru mudur? Doğruysa bu silahları kim hediye etmiştir?

- Küçükçekmece Rizeliler Derneği’nin amacı ve faaliyetleri nelerdir? Derneğin hükümetiniz ile bağlantısı var mıdır? Bugüne kadar nakdi, ayni veya ‘bağış’ adıyla destek yapılmış mıdır?" (HABER MERKEZİ)