Şikago'da silahlı saldırı: 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

ABD'de bir aile toplantısı için toplanmış kişilerin üzerine ateş açıldı, aralarında üç küçük çocuğun da olduğu 10 kişi yaralandı, bir çocuk yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Şikago kentinde bir aile toplantısı için bir araya gelen kişilerin üzerine ateş açıldı. 10 kişinin silahla yaralandığı olayda 8 yaşındaki bir kız çocuk hayatını kaybetti. Polis, olayın çete bağlantılı şiddet olabileceği görüşünde.

Associated Press'in (AP) aktardığına göre, olayda yaralanan kişilerden dördü çocuktu. 8 yaşındaki kız çocuk saldırı sonrası hayatını kaybederken, 1 ve 8 yaşlarındaki iki erkek çocuğun birden fazla kurşun yarası aldığı ve durumlarının kritik olduğu açıklandı. Kurşunun parmağını sıyırdığı ifade edilen 9 yaşındaki bir erkek çocuk da hastaneye kaldırıldı.

'RASTGELE BİR ŞEDDET EYLEMİ DEĞİL'

Olayın ardından yapılan ilk açıklamada, saldırıda yaralananların sayısı sekiz olarak açıklansa da daha sonra, hayatını kaybeden çocuk da dahil olmak üzere bu sayı 11 olarak düzeltildi. Dün itibarıyla saldırıyla bağlantılı olarak henüz hiçbir şüpheli gözaltında değildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Don Jerome, cumartesi günü basına yaptığı açıklamada, saldırının yerel saatle 21.00 sıralarında düzenlendiğini ve bunun 'rastgele bir şiddet eylemi' olarak görünmediğini söyledi. Jerome, saldırının olasılıkla 'çete bağlantılı' olduğunu ifade etti. Diğer yaralıların yaşlarının 19 ile 40 arasında değiştiği bilgisi verildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)