Şiir Suare'nin bir sonraki konukları Belçika'dan

Şiir ve diğer sanatların harmanlanmasını savunan 'Nurduran Duman ile Şiir Suare'nin bir sonraki etkinliğinin konukları Belçikalı şair Michaël Vandebril ve Belçikalı ressam Bart Pluym olacak.

Fotoğraf (soldan sağa): Nurduran Duman, Bart Pluym, Michaël Vandebril
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzleyicilerin yanına ya yazdığı ya da sevdiği bir şiiri alıp gidebildiği ve farklı disiplinlerdeki deneyim ve birikimlerini paylaşabildikleri “Nurduran Duman ile Şiir Suare", aralarında başka ülkelerden sanat insanlarının da olduğu uluslararası sanatçıları konuk etmeyi sürdürüyor.

Daha önce “şiir ve ney” etkinliğiyle ABD/Pakistan, sonra Çin, Hindistan gibi ülkelerden şairleri konuk eden, şiirle birlikte diğer sanatları bütüncül biçimde ele almayı dünyanın temel gereksinimlerinden olduğunu savunan etkinlik dizisinin bu ayağında resim sanatı ile şiir arasındaki ilişki irdelenecek.

Düzenlenecek etkinlikte Belçikalı şair Michaël Vandebril ve Belçikalı ressam Bart Pluym’ın birlikte oluşturduğu ortak kitap odağında şiir, resim, gezi edebiyatı, arkeoloji, tarih, biyografi, tiyatro, güncel sanat ve daha birçok alanın nasıl birlikte çalışıp üretebildiği konuşulacak.

Herkese açık ve katılımın ücretsiz olduğu, Ütopya Art Project'in ev sahipliği yaptığı etkileşimli (interaktif) etkinlik 30 Mart Cumartesi saat 15.00'te Kadıköy’de yapılacak. 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)