Şeyh Said'in torunu Fırat'tan açıklama: Sözlerim bağlamından koparıldı

Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şeyh Said'in torunu Fırat, "Sözlerimi bağlamından koparıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Şeyh Said'in adının bir bulvara verilmesi, siyasi tartışmalara neden oldu. Tartışmalarla ilgili Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği Başkanı ve Şey Said'in torunu Mehmet Kasım Fırat, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Fırat, yaptığı açıklamada, "Sözlerimi bağlamından koparıp hayasızca hakaret eden, hedef gösterip, tehdit edenler de iyi bilir ki bizim hiçbir kavme, ırka karşı bir nefretimiz yoktur. Sözlerimin muhatabı Türk olmadığı halde Türklük adına konuştuğunu iddia edip her türlü değerlere saldıran, toplumu kutuplaştırmaya itenlerdir" dedi.

'BARIŞ, HAK, ADALET KAZANACAKTIR'

Fırat, “Türklüğe rağmen Türklük, sizin gibi kendini bilmez bir kaç provakatörün ve uluslararası güçlerin projesinden başka bir şey değildir. Kadim Anadolu halkları bu projeleri bozacak güçtedir. Ölüm, savaş, asimilasyon çığırtkanlığını yapanlar şunu çok iyi bilsinler ki yarınların dünyasında bunlar olmayacaktır. Bizler görmesek te barış, hak, adalet ve özgülükler olacaktır" ifadelerini kullandı.

Mehmet Kasım Fırat, yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Ben, arkadaşlarım ve bazı torunlara gelince biz darağaçlarından geldik. Ne sürgünlere ne de hapishanelere yabancı değiliz. Zulme ve zalime karşı onurlu yaşamı koruyarak duracağız. Bize farklı selamlar gönderenlere de her zaman cevabımız olacaktır. Bunları hukuk önünde vicdan sahibi, mütedeyyin ve onurlu Kürt halkına havale ediyoruz. Bizler dün vardık, bugün de varız ve yarınlarda da olacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın."(HABER MERKEZİ)