Sevda Karaca: 10 Ekim Katliamı duruşmasındayız, adalet ayaklar altına alınıyor

Karaca, "Türkiye'nin insanlığa karşı suçtan hazırlanmış ilk iddianamesi bu dava olmasına ve suçun işlendiğine dair şüphe bulunmamasına karşın savcılık insanlığa karşı suçtan ceza istemedi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamı davasının bugün görülen ve Kamu görevlilerinin pozisyonu görüşülmesi beklenen duruşmasına dair EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Karaca şu ifadeleri kullandı: 

"10 Ekim Katliamı duruşmasındayız. Adaleti ayaklar altına alan şeyler yaşanıyor. Bu katliamın insanlığa karşı bir suç olduğunu ortaya koymak üzere mütalaa hazırlayan uzman hukukçu Dr. Barış Işık'ı dinlemeyi reddeden mahkeme heyeti, atlaya zıplaya mütalaa metnini okudu.

Savcılık esas hakkında mütalaa sunuyor. Esasen bunu yapabilmesi için mahkemeden dava dosyasını alarak incelemesi ve mütalaa hazırlaması gerekiyordu. Üstelik avukatların tüm duruşmalar boyunca eksik belge ve bilgilerin toplanması için talepte bulunmasına, her duruşmada yeni belgeleri kendi olanaklarıyla bulup çıkarmalarına, hatta davanın seyrini değiştirecek belgeler istihbaratın, emniyetin, adliyenin tozlu raflarında bulunmasına rağmen...

Türkiye'nin insanlığa karşı suçtan hazırlanmış ilk iddianamesi bu dava olmasına ve suçun işlendiğine dair tek bir şüphe bulunmamasına karşın savcılık insanlığa karşı suçtan ceza istemedi. Dosyayı alelacele kapatmaya mı çalışıyorsunuz! 10 Ekim Katliamı mağdurlarının avukatları bugünkü duruşmada yeni belgeler sunacaklar."

'AVUKATLAR YENİ BELGELERİ AÇIKLADI'

Karaca sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarına şöyle devam etti: 

"Katliam sanıklarından Yakup Şahin'in, katliam öncesinde Antep'in Nizip ilçesinden bomba malzemesi aldığı açık. Bu zamana kadar süren 7 yıllık yargılamada avukatların Gaziantep Emniyetinden bilgi istenmesine yönelik talebi, mahkeme heyeti tarafından sürekli reddedildi. Bugün avukatlar ulaştıkları yeni belgeleri açıkladı.

Bakın: 10 Ekim Ankara katliamından 10 gün önce Yakup Şahin'in bomba malzemeleri aldığı teyitli, Nizip Emniyeti bunu tespit ediyor, Gaziantep Emniyet müdürlüğü ne yapıyor? 2017'de soruldu avukatlar tarafından, Gaziantep Emniyeti ne yaptı diye... Araştırılması reddedildi.

2019'da ortaya çıkan 9 klasör bilgi ve belgenin içinde Yakup Şahin hakkında Nizip'te katliam öncesi "bomba malzemeleri almak istediği" için ihbar olduğu, Nizip Emniyeti'nin tespitte bulunduğu, Gaziantep Emniyeti'ne örgüt bağlantılarının araştırması için başvurduğu ortaya çıkmıştı.

Bugün ortaya çıktı ki, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Yakup Şahin'le ilgili "iletişime müdahale tedbir kararı" ile telefon dinleme kararı almış.

Peki Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, ihbar edilen Yakup Şahin'i alıp "Sen bu bomba malzemelerini neden almak istedin, kimsin nesin?" diye soruyor mu? Hayır!

Peki bu iletişime tedbir kararına ne oluyor? Dava dosyasına bile bu zamana kadar girmeyen bu kararın gereği yerine getirildi mi? Dinliyor mu ihbar edilen kişiyi, ne elde ediyor? Bu kararın gereği sonucu ortaya çıkan bulgular hiçbir zaman dosyaya girmedi. Çünkü zaten bu zamana kadar bu karar ortaya bile çıkarılmamıştı.

Yakup Şahin'in teknik takibe alındığı; emniyet, savcılık, siyasiler tarafından gizlenmiş! Bu gerçek neden saklandı? Katliamda devletin sorumluluğunu gösterdiği için, kamu görevlilerinin sorumluluğunu ortaya serdiği için.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

İhbar edilmiş, teknik takibe alınmış, dinlenmiş bir kişinin 10 gün boyunca Gaziantep'te elini kolunu sallayarak katliam hazırlığı yaptığının üstü örtülmüş!

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bu katliamı izlemiştir. Bu katliamı izleyen dönemin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız!"

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu bugün görülen katliamla ilgili davanın duruşmasının önemine vurgu yaparak duruşmaya katılım çağrısı yapmıştı.

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler 10 Ekim Sevda Karaca