SES Elazığ Eş Başkanı Fulya Yegin: Atama bekleyenler atansın, KHK'liler iade edilsin

SES Elazığ Şube Eş Başkanı Fulya Yegin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede korona virüsü salgını sürecinde sağlık personellerinin istifa, yıllık izin, tayin ve emeklilik taleplerinin durdurulması kararına tepki gösterdi. Yegin, çalışanların haklarının gasp edildiğini belirtti.

SES Elazığ Şube Eş Başkanı Fulya Yegin
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla valiliklere gönderilen salgın sürecinde sağlık personellerinin istifa, yıllık izin, emeklilik talebinin kabul edilmemesini kapsayan genelgeyle ilgili Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Elazığ Şubesi Eş Başkanı Fulya Yegin, Biz sağlık emekçileri olarak pandemiyle mücadelenin yükünü sağlık çalışanlarına yüklenmesini doğru bulmuyor, bu genelgedeki hak gasplarını asla kabul etmiyoruz" dedi.

'PANDEMİNİN YÜKÜNÜ EN BAŞINDAN BERİ SAĞLIKÇILAR ÇEKİYOR'

Ülkede ve Elazığ’da vaka sayılarının tekrar artmasıyla yoğun iş yükünün sağlık emekçilerinin omuzlarına yüklendiğini belirten Yegin, "Ülkemizde ve ilimizde azalmaya başlayan vaka ve ölümler tekrar hızlı bir şekilde artmaya başlamış ve hastalığın tablosu ağırlaşmıştır. Pandemiyle mücadelenin tüm yükü en başından beri sağlık emekçilerinin omuzlarına yüklenmiştir. Artan vaka sayılarıyla mücadele yolu olarak Sağlık Bakanlığı yeni bir genelge ile sağlık emekçilerinin izin, dinlenme, emeklilik, istifa haklarını ikinci bir emre kadar durdurmuştur. Pandeminin başından beri zaten çok ağır şartlarda çalışan sağlık emekçilerinin dinlenme hakkı olan senelik izin hakkı bile elinden alınmıştır." ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HAKLARI GASP EDİLEREK ÇÖZÜM BULUNAMAZ'

Pandemiyle mücadelede sağlık emekçileri ve meslek örgütlerinin karar alma süreçlerine mutlaka dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Yegin, "Personel eksikliğinin sağlık emekçilerinin izin haklarının engellenmesiyle değil atama bekleyenlerin atanması ve KHK’larla görevlerinden uzaklaştırılanların iadeleriyle görevlerine dönmeleriyle mümkün olacağını savunuyoruz. Sağlık emekçilerinin izin, emeklilik gibi hakları gasp edilerek pandemiye çözüm bulunmaz" diye konuştu.

'HÜKÜMETİN YANLIŞ POLİTİKALARI SONUCU ÖLMEKTEYİZ'

Her geçen gün korona virüsü testi pozitif çıkan sağlık emekçilerinin sayısı arttığına dikkat çeken Yeğin açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Korona virüsü tanısıyla her gün sağlık emekçisi arkadaşlarımız hayatlarını kaybetmektedir. Buna rağmen hala sağlık çalışanları için meslek hastalığı kabul edilmemektedir. Bir an önce bu konuda gerekli düzenleme yapılmalı ve korona virüsü meslek hastalığı sayılmalıdır.  Her koşulda en ağır şartlarda çalışan biz sağlık emekçileri artık bu işin yükünü kaldıramamakta, hatta hükümetin yanlış politikaları sonucu ölmekteyiz. Ölmek değil, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.” (DUVAR)