SES Dersim: Mobbing ve baskı gizli saklı devam ediyor

SES Dersim Şubesi'nden yapılan açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde bulunan üyelerine yönelik mobbing ve baskıların 'gizli saklı devam ettiği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Sağlık Emekçi Sendikası (SES) Dersim Şubesi'nin 21 Aralık 2022 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde yaşanan baskı, mobbing ve sürgünlere dair yaptığı açıklamanın ardından 5 sendika üyesi naklen atama yöntemi ile merkezden ilçeye sürgün edildi.

3 psikolog, 1 çocuk eğiticisi ve 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni sosyal hizmet çalışanının eski görev yerlerine dönmesi için hukuksal mücadelenin devam ettiğini belirtilen SES açıklamasında, "Dava süreci üyelerimizin lehine sonuçlandığında, işverenleri dolayısıyla hükümeti temsil eden idari mercilerin, yürütülen araştırmada ne kadar taraflı ve yanlı davrandığını bir kez daha görmüş olacağız" denildi.

'MOBBİNG VE BASKI GİZLİ SAKLI DEVAM EDİYOR '

İdarecilerin mobbing'e ve baskıya gizli saklı devam ettikleri belirtilen açıklamada, eyleme katılan üyelerinin sosyal medya hesaplarının takip edildiği ve yapılan paylaşımlar üzerinden üyelerinin baskılanmaya çalışıldığı ifade edildi:

"İl müdürlüğü tarafından sürgün edilen emekçilerin 1 günlük sağlık raporları dahi hakem heyetine gönderilerek emekçiler yıldırılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca hakem hastaneye gönderilen raporun ekine uygulamaya yönelik ilgili mevzuatta yeri olmamasına rağmen algı oluşturmak amacıyla son bir yıl içerisinde alınan raporlar da eklenip gönderilmektedir. Daha önce üyelerimizin imzası taklit edilerek sahte evrakla kişilere maddi destek bağlayan çalışan hakkında açılan soruşturmalar usulsüz bir şekilde kapatılırken, soruşturma hakkında 'sizlere sonuçlanınca bilgi vereceğiz' denilerek üyelerimiz oyalanmış, imzası taklit edilen üyelerimize soruşturma hakkında bilgilendirme yapılmamıştır."

Yapılan açıklamada, evrakta sahtecilik nedeniyle açılan soruşturmanın usulsüz bir şekilde kapatıldığı belirtildi:
“Yine bir idareci tarafından bu olaya dair soruşturmayı yürüten idareci hakkında ‘AKP'ye yakınlığı ile bilinen bu meslek elemanının evrakta sahteciliğin konu olduğu soruşturma dosyasını kapatması karşılığında kızını işe yerleştirdiği’ iddiaları dillendirilmektedir. Evrakta sahtecilik yapan kişi korunarak 2 yıldan beri Tunceli Valilik bünyesine görevlendirilmesi yapılmıştır. Mevzu bahis idareciler torpille kimi siyasi yapılara kendini yakın konumlandırarak bazı çalışanları koruyup kollar iken üyelerimizi bir günde sürgün etmekte baskı ve mobbinglerini devam ettirmektedirler.”

‘İSTİSMARDAN SORUŞTURULAN MÜDÜR AYNI KURUMDA GÖREVDE’

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı bir çocuk kuruluşunda çocuk istismarının gerçekleştiği iddiaları da açıklamada yer aldı:
“Söz konusu idarecinin, daha yürütülen soruşturma sonuçlanmamışken, aynı çocuk kuruluşunda Müdür olarak görevine devam etmesi kabul edilir bir durum değildir. Bizler hizmet alan dezavantajlı bireylerin güvenliğini, sosyal refahını ve güven duygusunu sağlamakla mükellef olmalıyız. Yaşanan durumda ise çocukların yüksek yararı yok sayılmaktadır. Çocuklarımızın ve halkımızın kamu kurumlarına ve hizmetine güvenini sarsan bu durum bir an önce düzeltilmelidir.” (DUVAR)

Etiketler ses mobbing dersim