Serpil Yeter'in kişisel sergisi 'Başka Gör', Anna Laudel'de açıldı

Sanatçı Serpil Yeter’in daha önce sergilenmemiş eserlerinden oluşan 'Başka Gör' isimli fotoğraf sergisi Anna Laudel İstanbul’da açıldı. Sergi 23 Şubat 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Serpil Yeter, Başka Gör Serisi, Anna Laudel, 2024
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Serpil Yeter’in “Başka Gör” sergisi, Anna Laudel İstanbul’da açıldı. Sanatçının 2000 yılında İstanbul semt pazarlarında yaptığı gözlem ve edindiği deneyimlerden esinlenen fotoğraf seçkisi ve ses yerleştirmesi ilk defa sanatseverlerle buluşuyor.

“Başka Gör”, pazarcıların günlük yaşam mücadelesini, farklı kültürleri, karakterleri, imkansızlıkları ve arzuları aktarıyor.

“Başka Gör” 23 Şubat 2024 tarihine kadar Anna Laudel İstanbul’da ziyaret edilebilir.

Serpil Yeter kimdir?

1956 yılında İstanbul’da doğan Serpil Yeter, 1975 - 1981 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünde öğrenim görmüştür. Bugüne dek çoğu yurtdışında olmak üzere müze ve galerilerde kişisel sergiler açmış ve karma sergilere katılmış olan sanatçı yaşamını 1980 - 2002 yılları arasında Almanya’nın Berlin kentinde sürdürmüştür. 2002 senesinden itibaren İstanbul’da önce Beyoğlu sonra Erenköy, son olarak da Kağıthane ve Bodrum’daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Serpil Yeter 1983 yılından itibaren Hamburg, Berlin, Dormagen, Göttingen, Freiburg, Bremen, Darmstadt, Amsterdam, İstanbul, Kiel, Essen, Toronto, Lörrach, Antalya, Ankara, İzmir, Çeşme’de 44 kişisel sergi açmıştır. Sanatçı ayrıca yine yurtiçi ve yurtdışında Berlin, Bonn, Brüksel, Wuppertal, Göttingen, Bremen, Mannheim, Düsseldorf, Magdeburg, Graz, Viyana, Derneburg, Solingen, Gräfrath, İstanbul, Toronto, Ankara, Riga, Bodrum, İzmir, Eskişehir ve Bodrum’da 70 in üzerinde karma sergiye katılmıştır. Serpil Yeter’in yurtiçi ve yurtdışında müze ve özel koleksiyonlarda birçok yapıtı bulunmaktadır.