Seri katilin yıkılan 'korku evi' anıt parka dönüştürüldü

Belçikalı seri katil Dutroux'nun altı kız çocuğu kaçırıp rehin tuttuğu, dört kız çocuğu öldürdüğü ev yıkıldı, evin bulunduğu alan bir anıtın yer aldığı parka dönüştürüldü. Park, 19 Eylül'de açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika’da seri katil Marc Dutroux'nun 1990’lı yıllarda altı kız çocuğu kaçırarak rehin tuttuğu ve dördünü öldürdüğü 'korku evi' yıkıldı ve öldürülen kız çocuklar için bir anıtın yer aldığı parka dönüştürüldü. 'Yerle gök arasında' ismi verilen anıt park, Charleroi yakınlarındaki Marcinelle kasabasında 19 Eylül Salı günü açıldı.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, anıt parkın açılışında, seri katilin öldürdüğü kişilerden Julie Lejeune ve Melissa Russo'nun ebeveynleri de hazır bulundu. Belçikalı seri katilin Julie ve Melissa’yı öldürdüğü evin yerine yapılan park beyaz tuğlalarla inşa edildi. Anıt parkın adı, Julie ve Melissa'nın anneleri tarafından kondu. Julie'nin annesi Louisa Albert, ismin anlamını, "Yerle gök arasında ismi, yeryüzündeki bizlerle, cennetteki çocuklarımız arasında bir bağ yaratıyor” sözleriyle açıkladı.

BODRUM KATI YIKILMADI: 'SORUŞTURMADAKİ İHMALLERİ SİMGELİYOR'

Marc Dutroux’nun öldürdüğü ve şiddet sonucu ölen tüm çocuklar için bir anıta dönüştürülen parkta, uçurtmanın göğe yükselişin izleyen bir çocuğun tasvir edildiği duvar resmi de yer alıyor. Charleroi Belediyesi, anıt parkın bir heykel yerine, ağaç ve çiçeklerden oluşan yaşayan bir alan olmasını kararlaştırdı. Ölenlerin ailelerinin isteği üzerine, kız çocukların aylarca rehin tutulduğu 'korku evinin' bodrum katı da yıkılmadı ve 'soruşturmadaki ihmalleri simgelemesi için' anıt parka dahil edildi.

Dutroux’nun, An Marchal ve Eefje Lambrecks adlı kız çocukları kaçırıp rehin tuttuğu ve daha sonra öldürüp bahçesine gömdüğü Jumet kasabasındaki diğer ev de bir süre önce belediye tarafından yıkılmıştı. Şu an 66 yaşında olan Marc Dutroux 1990'larda Julie Lejeune, Melissa Russo, An Marchal, Eefje Lambrecks, Sabine Dardenne, Laetitia Delhez adlı altı kız çocuğu kaçırıp rehin tutması ve cinsel istismarda bulunmasıyla gündeme geldi.

Dutroux’un, Avenue de Phillippeville 128 adresindeki evin bodrum katını, kaçırdığı çocukları saklamak için ses geçirmeyecek şekilde düzenlediği ortaya çıkmıştı. Dutroux’un gizli bölmede rehin tuttuğu Sabine ve Laetitia adlı kız çocuklar, 1996 yılında gözaltına alınan Marc Dutroux’nun itirafı üzerine, polis tarafından sağ kurtarıldı. Ardından diğer 4 kız çocuğunun cinsel saldırı sonrası Dutroux tarafından öldürüldüğü belirlendi.

POLİS İPUÇLARINI GÖZDEN KAÇIRDI, 5 ÇOCUĞA SALDIRIDAN HÜKÜM GİYDİ

Soruşturma sürecinde Belçika polisinin çok sayıda ipucunu gözden kaçırması nedeniyle Dutroux, sadece '5 kız çocuğunu kaçırmak ve cinsel saldırıda bulunmakla' suçlandı. Bu nedenle 1989 yılında 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Soruşturmadaki ihmaller nedeniyle Marc Dutroux, 13 yıllık hapis cezasının yalnızca 3 yılını çektikten sonra 1992 yılında şartlı tahliye edildi. Bu karar kamuoyunda yoğun tepkilere yol açtı.

Çocuk kaçırma ve cinsel saldırı suçlarını işlemeye cezaevinden çıktıktan sonra da devam eden Marc Dutroux, 1996 yılında 8 ila 19 yaşları arasındaki 6 kız çocuğu kaçırma, işkence etme ve cinsel istismarda bulunma; 4 çocuğu da öldürme suçlamasıyla yeniden tutuklandı. Soruşturma sırasında Dutroux’nun Slovakya'da bir arkadaşını öldürmek ve 3 kız çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan da suçlu olduğu belirendi.

2004 YILINDA MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Dutroux’nun Belçika, Fransa ve Slovakya’da çok sayıda cinsel saldırı olayına karıştığı ortaya çıktı. Dutroux, 2004 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 2020'de şartlı tahliye başvurusunda bulundu, ancak psikiyatri testleri sonucu hala tehlikeli bir kişilik olduğu ortaya çıkınca bu talebi reddedildi. Kız çocukların kaçırılması ve rehin tutulmasında Dutroux’nun suç ortağı olduğu gerekçesiyle 30 yıl hapis cezasına çarptırılan eski eşi Michelle Martin ise, geçen yıl şartlı tahliye edildi. (DIŞ HABERLER)