Şenyaşar katliamında Urfa valisi olan Erin, AK Parti'nin Mardin adayı oldu

Eski Urfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti’den Mardin için aday gösterildi. Urfa'da Şenyaşar ailesine yönelik katliam sırasında hastane bahçesinde olan Erin, daha sonra ise hiçbir açıklama yapmamıştı.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Abdullah Erin olduğunu açıkladı. Urfa Valisi iken Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan valiler kararnamesiyle merkeze çekilerek, Mülkiye Başmüfettişi yapılan Abdullah Erin, Urfa'da vali olarak görev yaptığı sırada Şenyaşar ailesinin katledilmesinin bizzat tanığıydı. 

24 Haziran 2018 genel seçimlerinden 10 gün önce Urfa'nın Suruç ilçesinde esnaf ziyareti yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Şenyaşar ailesine ait iş yerinde karşılık bulamayınca koruma ve yakınlarıyla birlikte silahlı saldırıda bulundu. Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında Celal, Ferit, Mehmet, Adil ve Fadıl Şenyaşar kardeşler ile AK Partili vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ve aileden 7 kişi yaralandı. 

Yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi'nde Yıldız’ın ağabeyi yaşamını yitirince, hastanede bulunan Yıldız’ın yakınları, yaralı Şenyaşar kardeşlere sağlık personellerinin arasında saldırdı. Celal Şenyaşar, kırılan serum şişesiyle boğazı kesilerek öldürüldü. Diğer yaralı kardeşlerden Adil Şenyaşar, hastane içinde sağlık çalışanlarının gözü önünde tabancayla öldürüldü. Hastaneye koşan Esvet Şenyaşar ve anne Emine Şenyaşar da, hastanenin acil servis girişinde saldırıya uğradı. Baba Şenyaşar, Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek öldürüldü.

SESSİZLİĞİNİ KORUDU

MA'nın haberine göre hastanede yaşanan linç ve ölümler esnasında dönemin Urfa Valisi, bugün AK Parti’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Abdullah Erin, Suruç Kaymakamı Tarık Açıkgöz ve dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba hastane bahçesindeydi. Hastanedeki devlet erkanı ve üst düzey güvenlik durumuna rağmen, hastane kamera kayıtları bir saati aşan bir zaman diliminde sökülerek yok edildi, hastanede sarı alanda saldırılan Esvet Şenyaşar’ın etrafa saçılan kanı boyanarak deliller temizlendi. 

Erin, katliamın üzerinden geçen yıllara rağmen bugüne kadar katliama dair tek bir açıklama yapmadı. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın defalarca yaptığı çağrıya rağmen Erin, sessizliğini korurken, katliamdan 4 yıl sonra tutuklanan AK Partili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, “suçsuz olduğuna” dair Erin’i tanık olarak gösterdi. (HABER MERKEZİ)