Senegal'de mülteci teknesi alabora oldu: 14 kişi hayatını kaybetti

Senegal'in başkenti Dakar açıklarında mültecileri taşıyan bir tekne alabora oldu, olayda en az 14 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Afrika ülkesi Senegal'in başkenti Dakar açıklarında mültecileri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu 14 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

AA'nın aktardığına göre, olayın yaşandığı Ouakam semti belediye başkan yardımcısı Samba Kandji, yerel basına yaptığı açıklamada, mültecileri taşıyan balıkçı teknesinin alabora olması sonucu en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini, arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceğini kaydetti.

ALTI AYDA 951 MÜLTECİ DENİZDE HAYATINI KAYBETTİ

İspanya merkezli sivil toplum kuruluşu "Caminando Fronteras" (Yürüyen Sınırlar), 23 ve 27 Haziran'da Kafountine açıklarında 60, 65 ve 200 mülteciyi taşıyan üç teknenin Atlantik Okyanusu'nda kaybolduğunu duyurmuş, Senegal Dışişleri Bakanlığı olayı yalanlayarak 28 Haziran-9 Temmuz'da Fas karasularında 260 mültecinin kurtarıldığını açıklamıştı.

Senegal'de son dönemde Avrupa'ya deniz yoluyla göçte ciddi bir artış gözleniyor. Dakar açıklarından Kanarya Adaları'na ulaşmak için açık denizde ortalama 938 deniz mili (1700 kilometre) mesafe kat etmek gerekiyor. Senegal açıklarından adalara ulaşmak, çıkış noktasına bağlı olarak 4 ila 7 gün sürüyor.  Caminando Fronteras'a göre, 2023 yılının ilk yarısında, 778'i Kanarya Adaları'na gitmek üzere Afrika kıyılarından Avrupa'ya doğru yola çıkan 951 mülteci denizde hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)