Sendikacı Aksu'dan Nevzat Aydın tepkisi: Oysa ona biz en işçi düşmanı kişi unvanını verdik

Yemek Sepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, Start Up dergisinin kendisini 'start up ekosisteminde en çok değer yaratan kişi' seçtiğini duyurdu. Sendikacı Başaran Aksu, "Oysa ona biz sahte evrakla 4200 Yemek Sepeti işçisinin işkolunu değiştirerek sendika hakkını gasp etmesi nedeniyle ekosistemdeki en işçi düşmanı kişi unvanı verdik" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin önde gelen online yemek ve market sipariş uygulaması Yemek Sepeti’nin kurucusu ve yöneticisi Nevzat Aydın'a Start Up dergisi tarafından 'start up ekosisteminde en çok değer yaratan kişi' unvanı verildi. Sendikacı Başaran Aksu, Nevzat Aydın'ın buna ilişkin yaptığı paylaşımı alıntılayarak tepki gösterdi.

Başaran Aksu Twitter hesabından "Nevzat Aydın Efendi @zagortenay76 ısmarlama araştırmalarla ekosistemde değer yaratan kişi ünvanı temin etmiş. Oysa ona biz sahte evrakla 4200 @yemeksepeti işçisinin işkolunu değiştirerek sendika hakkını gasp etmesi nedeniyle ekosistemdeki en işçi düşmanı kişi ünvanı verdik" diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Yemek Sepeti'nde örgütlenme faaliyetleri yürüten DİSK’e bağlı Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu Taşımacılığı İşçileri Sendikası (Nakliyat-İş), şirket tarafından engellemeyle karşılaşmıştı. Sendikanın toplu iş sözleşmesi için yeterli çoğunluğa ulaşarak yetki başvurusu yapmaya hazırlandığı süreçte Yemek Sepeti, Nakliyat İş’li üyelerin ağırlıkta olduğu bazı işyerlerinde, 15 No’lu ‘Taşımacılık İş Kolunu’ 10 No’lu ‘Ticaret, Eğitim, Büro İş Koluna’ çevirdi. İşçiler, işveren tarafından hiçbir bilgilendirme yapılmadan iş kolu değişikliğine gidildiğini ve sendikalaşma sürecinin “baltalandığını” belirtmişti. (HABER MERKEZİ)