Senaristlerin grevi sürüyor: 'Blade Runner'ın çekimleri ertelendi

Hollywood senaristlerinin grevi sürüyor. Prime Video’da yayınlanacak 'Blade Runner 2099' dizisinin prodüksiyon süreci, grev dolayısıyla ileri alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ücret artışı ve çalışma saatlerinde düzenleme talebiyle 15 yıldan sonra ilk kez greve giden Amerikan Yazarlar Birliği’nin (WGA) etkisiyle, birçok yapımın çekimleri durduruluyor ya da erteleniyor.

Kayıp Rıhtım'ın haberine göre, Amazon Studios ve Scott Free Productions ortaklığında geliştirilen' Blade Runner 2099' dizisinin prodüksiyonu 2024 yılının baharına dek başlamayacak.

Kuzey İrlanda’nın ulusal ekran ajansı Northern Ireland Screen yaptığı açıklamada 'Blade Runner 2099' çalışmalarının durdurulduğunu doğruladı. Açıklamada, "Birçok serbest çalışan ekip ve tedarik zinciri şirketinin önümüzdeki aylarda bu projeye güvendiğini düşünürsek oluşan bu boşluğu kapatmak için elimizden geleni yapacağız" ifadeleri kullanıldı.

Amerikan Yazarlar Birliği mayıs ayının başında dijital platformların gelir dağılımındaki adaletsizliğe dur demek, yapay zekanın senaryo yazımındaki kullanımına sınırlama getirmek ve projelerde yeterli senarist sayısının sağlanması konusunda anlaşmak üzere grev kararı almıştı.

Grevle birlikte 'Stranger Things', 'Cobra Kai', 'The HAndmaid’s Tale', 'Blade' ve 'Severance' dahil birçok dizi ve film projesi durdurulmuştu.