Selim Kuneralp yazdı: AKP’nin dış politikada U dönüşleri

Türkiye'nin dış politikasının yeniden değişmeye başladığını ifade eden Selim Kuneralp, 20 yıllık AK Parti iktidarının analizini yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekli büyükelçi Selim Kuneralp, Finans ve Ticaret'teki son yazısında AK Parti'nin 20 yıllık iktidarında dış politika hamlelerini yazdı. AK Parti'nin dış politikası için "Geçmişine bakıldığında dış politikasında en çok dikkat çeken nokta sürekli olarak meydana gelen U dönüşleridir" tespitini yapan Kuneralp, iktidara ilk gelişten bugüne uzanan süreci özetledi.

Türkiye'nin 2009’dan sonraki dönemde politikasının değiştiğini belirten Kuneralp, son zamanlarda bu dönemin de kapanmakta olduğuna ve yeni bir sayfanın açılacağına ilişkin işaretler ortaya çıktığını ifade etti. Rusya, ABD ve AB ilişkilerindeki değişiklikleri 'U dönüşü' olarak yorumlayan ve aktaran Kuneralp'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Son yapılan U dönüşü birçok bakımdan takdire şayandır. En azından daha gerçekçi bir çizgiye doğru gidildiğini göstermesi olumludur. Ancak bu U dönüşü de arzu edilen neticeyi vermezse yeniden saldırgan bir söyleme ve icraata geçilecek mi sorusu şüphesiz iktidarın muhataplarınca sorulmaktadır.

Tabii bütün bunlar olurken Parlamento içi muhalefetin sessizliği dikkat çekmektedir. İktidarın milliyetçi söylemi had safhada iken onu hiç değilse zımnen destekleyen muhalefetin bu yeni U dönüşü karşısında sessizliğini bozmaması en azından şaşırtıcıdır."

YAZININ TAMAMI