Selden iki sene sonra: Ev yok borç var

Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. İki sene geçmesine rağmen evler hâlâ teslim edilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. Yetkililer “Selin izlerini sildik” deseler de durum pek anlatılan gibi değil.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'e konuşan Bozkurtlu Ebru, “İki sene oldu hâlâ evlerimiz teslim edilmedi. Ne kadar borçlandırma yapılacağı da belli değil. Hâlâ bir belirsizlik söz konusu” dedi.

Kastamonu Bozkurt’ta, şiddetli yağışların ardından Ezine Çayı’nın 11 Ağustos 2021’de taşması sonucu 65 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi kayboldu ve onlarca binada zarar meydana geldi. Yetkililer “Sel nedeniyle evini kaybedenler için ilçenin farklı noktalarında TOKİ tarafından 600 konut yapıldığını, konutların hak sahiplerine kura çekimiyle teslim edildiğini” duyursa da yöre halkı durumun anlatılan gibi olmadığını iddia ediyor. 

'BORÇ BİTMEDEN KESİNLİKLE TAPU VERİLMİYOR'

Bozkurt’ta yaşanan sel öncesi iki dairesi olduğunu söyleyen Ebru, hâlâ dairelerinin kendisine teslim edilmediğini söylüyor. İki yıldır belirsizlik içinde yaşadıklarını söyleyen Ebru, “Borç bitmeden kesinlikle tapu verilmiyor vatandaşa. Ve ne kadar borçlandıracakları da belli değil. Borçlandırma çok çıkarsa mahkemeye vereceğiz. Benim evim merkezdeydi 1. ve 2. kat. Ama şimdi zemin kat çıkmış ve Bozkurt’un çıkışından vermişler. Halbuki ben merkezdeydim, aynı yerden vermelerini istedim. İnsanlar itiraz dilekçelerini yazdı. İtiraz dilekçelerimizin cevabını bekliyoruz. Demir, çimento fiyatlarını düşününce ödenecek bir rakam çıkaracaklarını düşünmüyorum” dedi.

'ALİ'NİN HAKKI ALİ'YE VERİLMEDİ'

Kura çekilişinin adil olmadığını da söyleyen Ebru, “Mesela 2+1’i olan 3+1 almış merkezden. Niye biz alamadık? Dayısı olan orada işini görmüş. Kavanozların içinde çekiliş oldu. Çok saçma bir çekiliş oldu. Ali’nin hakkı Ali’ye verilmedi. Biz bundan şikayetçiyiz. Adamı olan orada yolunu buldu. Büyük daireleri aldı, merkezi konumda aldı” diye konuştu. (KAYNAK)