Selçuk Özdağ: Selim Temurci'nin açıklamaları partimizin düşünceleri değil

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, parti politikalarını eleştiren ve İstanbul seçiminde Murat Kurum'u desteklediğini söyleyen Selim Temurci'nin açıklamalarının şahsi görüşü olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin TBMM'de kurduğu grubun başkanı Selçuk Özdağ, Gelecek Partili Selim Temuci'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili açıklamalarına ilişkin "Selim Temurci'nin düşünceleri kendisini bağlamaktadır. Partimizin düşünceleri değildir" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Saadet-Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz'ın Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'deki projelerine ilişkin iddialarda bulunduğuna dikkati çekerek, ilgili bakanlıkların iddialara cevap vermesi gerektiğini söyledi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yılmaz'ın, 2021 yılında kendisini ziyaret eden BM ve AB yetkililerinin Türkiye'deki Suriyeli ve Afganların meslek sahibi yapılarak, Hazine arazilerinin bazı projelerle bu kişilere tahsis edileceğine dair iddialarda bulunduğuna dikkati çeken Özdağ, iddialara dair o dönem görevde olan yetkililerin açıklama yapmasını istedi.

Hazine arazilerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait olduğunun altını çizen Özdağ, "Hazine arazileri öncelikle şehitlerimizin, sonra gazilerimizin, burada yaşayan fakirlerimizin, yoksullarımızın, bu topraklarda ter akıtanların, vergi verenlerindir" diye konuştu.

 

Selçuk Özdağ, Gelecek Partili İstanbul Milletvekili Selim Temuci'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine de şöyle konuştu:

"Temurci'nin açıklamaları kendisini bağlamaktadır. Parti yönetim kurulumuz yarın toplanacak ve İstanbul'da aday çıkaracak mıyız, çıkarmayacak mıyız kararını verecek. İstanbul'da zaten Saadet Partisi ile bir işbirliğimiz var. Saadet Partisi'nin orada bir adayı var. O adayı mı destekleyeceğiz veya başka bir argümanla mı çıkacağız? Bunları tartışacağız. Selim Bey'in düşünceleri kendisini bağlamaktadır. Partimizin düşünceleri değildir."

Ne olmuştu?

14 Mayıs seçiminin ardından Saadet Partisi ve Gelecek Partisi TBMM'de ortak grup kurma kararı almıştı. İki parti vekilleri Saadet Partisi çatısı altında grup kurmuştu. 

Gelecek Partili Selim Temurci, TV 100 yayınında İstanbul Büyükşehir Belediye seçimiyle ilgili olarak "Ben İstanbul’un siyasi kavgaların merkezi olmasını istemiyorum. Siyasi kariyer için İstanbul çok önemli bir ildir. İstanbul’a hizmetkar olmadan daha büyük hedefler peşinde koşarsanız İstanbul sizi bir yere taşımaz. Ben Kadir Topbaş tarzı yaklaşımın İstanbul’un sorunlarına daha iyi geleceğini düşünüyorum. Bu konuda Murat Kurum’un daha önde olduğunu söylüyorum" demişti.

Daha sonra Sözcü Gazetesi'nden İsmail Saymaz'a konuşan Temurci, AK Parti seçmeniyle karşı karşıya gelmemek için adaylık teklifini reddettiğini söyledi.

Saadet Partisi'yle ortak grup kurma kararını da eleştiren Temurci, "Ben Saadet ile işbirliğine rezerv koydum. ‘Bu bizi mahvedecek, dönüşümlü grup kuralım’ dedim. Doğru olan buydu. Hoca, protokol yaptı, Saadet’in ismi altında toplandık. Partimizin ismi ortadan kalktı. Saadet’in görünür hale gelmesinde Gelecek kullanıldı. İstanbul’da Saadet, Gelecek ve DEVA; birliktelik olsa elbette olurdu. Ama partimizin ismini insanlar unuttu. Bilinirliliği vardı, şu an o da yok. İkincisi, CHP ile iş tuttuk ve bedeli ağır oldu. CHP’ye de ağır oldu. Sen kendini benim yerime koy. İstanbul’da yüzde 1 oy aldın. Kimden alırsın? Ben daha AK Parti’ye yakın insanlardan alırım. Böyle bir durumda, kendi kitlenle ikinci defa 'CHP’ye gittin ve ona yardım ettin" suçlamasıyla karşı karşıya kalacaksın. Aday olmak bize ve partiye zarar verir büyükşehirlerde" ifadelerini kullandı.

 

(HABER MERKEZİ)