Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş vefat etti

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti. Demirtaş’ın cenazesi bugün saat 16.00 sularında Mardin Kapı Mezarlığı'nda defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti.

Tahir Demirtaş, 2022 yılının kasım ayında kalp krizi geçirmiş. Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Selahattin Demirtaş, sabaha karşı yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır’a getirilmişti. Demirtaş, yoğun bakım odasında babası ile görüştürüldükten sonra Edirne’ye götürülmüştü.

Demirtaş, yasını cezaevinde yaşamak istediğini ve bu konuda bakanlıktan herhangi bir talepte bulunmayacağını duyurdu. Tahir Demirtaş’ın cenazesi bugün saat 16.00 sularında Mardin Kapı Mezarlığı'nda defnedildi. Taziyesi Liceliler Yasevi'nde yapılacak.

Demirtaş'ın ailesi ve yakınları, avukatı Mahsuni Karaman, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, DEM Parti milletvekilleri Adalet Kaya, Sevilay Çelenk, Saliha Aydeniz, DEM Parti İl Örgütü, Barış Anneleri, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, Diyarbakır Barosu avukatları da mezarlığa geldi.

DEM PARTİ'DEN MESAJ

Vefat haberinin ardından Demirtaş ailesine başsağlığı mesajları paylaşıldı.

DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Cezaevinde rehin tutulan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın kaybını üzüntüyle öğrendik. Yoldaşımız Selahattin Demirtaş ve ailesine başsağlığı diliyor, halkımıza ise sabır dileklerimizi iletiyoruz. Tahir Demirtaş, haksızlık ve hukuksuzluklara karşı her daim direnmiş, her türlü bedeli ödemiştir. Cezaevlerinden işkencelere kadar hiçbir zulme boyun eğmemiştir. Ailesiyle birlikte 100 yıllık inkara karşı her daim mücadele etmiştir. Kürt sorununda çözümsüzlükten dolayı yaşanan acılarla bir ömür geçiren Tahir Demirtaş, ailesinden ve sevdiklerinden uzakta uzun yıllar direnmeye devam etmiş, yaşamı savunmaktan geri adım atmamıştır. İl ve ilçe örgütlerimiz başta olmak üzere tüm demokratik kamuoyuna ve Türkiye halklarına Tahir Demirtaş’ı ve mücadele anısını sahiplenme çağrısı yapıyoruz. Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarına ve aileleri evlatlarından ayıran hukuksuzluklara karşı barışı, demokrasiyi ve adaleti savunmaya devam edeceğiz. Acıların ve zulmün son bulduğu bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz" denildi.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sarrı Sakık, "Sevgili Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir amca vefat etti. Oğluna hasret gitti. Oğluna yapılan hukuksuzluğa kahırlanarak gitti. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ise, "Sevgili Selahattin Demirtaş’ın kıymetli babası Tahir amcanın vefatından dolayı çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun" dedi. 

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar da "Haksız, hukuksuz biçimde demir parmaklıklar ardında tutulan Selahattin Demirtaş, Kürt halkımızın ve onu kardeş bilen, eşitliğine inanan tüm Türklerin göz bebeğidir. Yılın son günü babasını kaybetti. Tahir Demirtaş'a Rahmet, Selahattin Demirtaş ve tüm ailesine başsağlığı diliyorum" paylaşımı yaptı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından başsağlığı dileyerek, "Sayın Selahattin Demirtaş'ın vefat eden babası Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet diliyor, Demirtaş ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" mesajı paylaştı.

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, "HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Babası Tahir Demirtaş’ın vefat haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Cenab-i Allah'tan Rahmet Ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve Sabr-ı Cemil Diliyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)