Sedat Peker'le gündem olmuştu: 'Bataklık'ta 16 tahliye

9 ülkede ortak yürütülen uyuşturucu ve çete soruşturmasının Türkiye ayağı olan 'Bataklık operasyonu' davasında 16 tutuklu sanık yurt dışına çıkma yasağı şartıyla tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu'nu olarak duyurduğu, Sedat Peker'in iddialarıyla tekrar gündeme gelen 'bataklık' operasyonu davasında mahkeme ara kararını açıkladı. 

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 73 kişinin "Suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticareti" suçlamalarıyla yargılandığı davanın son duruşması dün görüldü. İddianamede 'suç örgütünün kurucuları' olarak yer alan Çetin Gören ile Nejat Daş ile sanık avukatları duruşmaya katıldı. AA'nın aktardığına göre diğer sanıklar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile cezaevinden duruşmada hazır edildi.

Önceki celsede savunmaları alınmayan tutuksuz sanıklar Hüseyin Kalmuk, Merve Menga ve Musa Nadir Kale'nin savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, aralarında örgütün yöneticilerinden olduğu öne sürülen Uğur Bülent Göçer'in de bulunduğu 16 sanığı, yurt dışına çıkma yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliye ederek, duruşmayı erteledi.

BİNLERCE YIL HAPİS TALEBİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, 2 sanık 'örgüt kurucusu ve elebaşı', 5 sanık 'örgüt yöneticisi', 53 sanık 'örgüt üyesi', 13 sanık ise 'örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek'le suçlandı.

Örgüt elebaşları olarak gösterilen sanıklar Nejat Daş ve Çetin Gören'in 60'ar kez "zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçundan 450'şer yıldan 1470'er yıla kadar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan" ise 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıklar arasında yer alan eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek hakkında da "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis talebinde bulunuldu.

“Bataklık Operasyonu”nda uyuşturucu gelirine ulaşıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Meselede FETÖ ağı, Sedat Peker, Çetin Gören ve Nejat Daş var” demişti.

Sedat Peker de çektiği videolarda operasyondan bahsetmişti. (HABER MERKEZİ)