Sedat Peker, Doğu Perinçek'e yanıt verdi

Sedat Peker, Doğu Perinçek'in kendisi hakkındaki 'sicili bozuk' sözleri üzerine Twitter'dan açıklamalar yaptı. Peker, Ethem Sancak'ın Vatan Partisi'ne katılımıyla ilgili de değerlendirmede bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Organize suç örgütü liderliğinden hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, Emre Olur'un Twitter hesabından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in açıklamalarına yanıt verdi.

Perinçek'in kendisi ile Fethullah Gülen arasında bağlantı olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan Peker, Perinçek'e "Çakma Doğu" diye seslenerek "Ergenekon soruşturmalarının tamamı sesli ve görüntülü kayıt altındaydı. Fethullah Gülen’e bir kere selamımı yayınlarsan ben şerefsizim" dedi.

Peker ayrıca şunları yazdı: "Çakma doğu, ulan ülkücü katili, Beykoz Trafik Şube'yi ara, o tarihte Beykoz’da çıkan bütün araç plakaları FG imiş. Onu da bir arkadaştan öğrendim. Sen gerçek bir namussuzsun, Abdullah Öcalan’ın kankasısın. Ulan çakma doğu, FG harflerinin Beykoz’un plaka kodu olduğu trafik şubenin resmî sitesinde yer almakta, bu belgeyi al nereye sokacağına sen karar ver."

Sedat Peker daha sonra Deli Çavuş isimli hesap üzerinden, açıklamalarını sürdürdü.

Peker, "Seçime kadar beni rahat bırakın dedim ancak siz kaşındınız" ifadelerini kullandı. Peker, Ethem Sancak'ın Vatan Partisi'ne katılacak olmasıyla ilgili olarak, "Kısa yoldan milyarlarca dolar kazanmasına izin verildi. Sonra ise ötekileştirilerek mallarının tehditle muktedirler tarafından bölüşülmesine sıra gelince, samimiyetle söylüyorum, kendisinden hiç beklemediğim zekice bir hamle yaparak doğu Perinçek’in partisine katıldı" dedi.

'ETHEM SANCAK MİLYARLARCA DOLARI GARANTİ ALTINA ALDI'

Peker açıklamasının devamında, "Doğu Perinçek’in partisinin halkta hiçbir karşılığı yok. Ancak cırcır böceği gibi sesleri çok çıktığından, mevcut iktidar seçim öncesi onları karşısına almamak için Ethem Sancak'a dokunmayacaklardır. Ethem Sancak da 3-4 milyon dolar seçim için Doğu Perinçek’in partisine yardım yaparak milyarlarca dolarlık servetini böylelikle garanti altına aldı. Siz Twitter’da bu olayı “Mevlana Şems aşkına ne oldu?” deyip makara konusu yaparken size ait olan milyarlarca dolar para Ethem Sancak tarafından böylelikle garanti altına alındı" değerlendirmesinde bulundu. 

Ne olmuştu?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı hedef almasına tepki gösteren açıklamalar yapmıştı.

Doğu Perinçek, Şaban Sevinç'in YouTube kanalında yaptığı yayında kendisinin Mehmet Ağar ile ilgili olarak, "Vatansever ve sicili de kahramanlıklarla dolu" sözlerini hatırlatması üzerine, "Sayın Mehmet Ağar geçmişte aslanlar gibi PKK'yla mücadele etmiş, FETÖ'yle mücadele etmiş, bugünkü duruşu da milli olan ve emniyette de hep başarılı sicili olan bir devlet adamıdır" ifadelerini kullanmıştı.

"Mehmet Ağar’ın suçlanması bugünkü durum ile ilgili" diyen Perinçek, şunları söylemişti: "Onun bugün Amerikan emperyalizmine, bugün FETÖ'ye, PKK'ya tavırlı olmasıyla ilgili ve ondan dolayı hedef alınıyor. Hedef alanlar da sicilleri bozuk adamlar. O nedenle ben Mehmet Ağar'ı savunuyorum ve kefilim. Onun Türkiye'ye gerekli bir şahsiyet olduğu kanısındayım."