Sedat Bozkurt: Erdoğan'ın Külliye'de ekonomiyi danışacağı kimse yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyi danışacağı kimsenin kalmadığını söyleyen Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, "Hoşlanmayacağı düşünceleri açıklayacak olanlarla görüştürülmüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bugünkü yazısında iktidarın ekonomi politikalarına değindi. "Ekonomist Erdoğan" başlıklı yazısında Bozkurt, Türkiye'nin ekonomik krizden geçtiğini ve alınan kararların ekonomi bilimine uymasa da Erdoğan’ı tatmin ettiğini söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ekonomiyi danışacağı kimse yok artık Erdoğan’ın (Yiğit Bulut, Cemil Ertem bile)" diyen Bozkurt'un yazısından bir bölüm şöyle:

"Aynı dış politikada olduğu gibi, kendi fikirlerini onaylayacak isimlerle yol alıyor. Hoşlanmayacağı düşünceleri açıklayacak olanlarla da ya görüştürülmüyor ya da görüşme öncesinde bizzat Özel Kalem Hasan Doğan tarafından 'Hoşlanmayacağı konuları dillendirirseniz bu son görüşmeniz olur' diye uyarılıyorlar. Hatta bakanlar, bakanlıklarıyla ilgili bir konuyu doğrudan dile getiremiyorlar. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a konuyu iletiyorlar. Oktay talepte bulunan bakana 'Sen konuyu gündeme getir ben de destek veririm' güvencesi veriyor ama konu toplantıda gündeme gelemiyor.

Erdoğan'ın ucuz iş gücü olarak göçmenlere sahip çıkmasının kökeninde de ekonomik bir gerekçe yatıyor. Çok üretmek, daha çok ve ucuz üretmek. İthalatı dikkate almadan rekor olarak açıklanan ihracat rakamları da bunun göstergesi.

Özetle Türkiye’yi yönetmenin maliyetini iyi hesaplayan bir siyasetçi Erdoğan. Bu nedenle piyasadaki parayı eksiltmeden hatta arttırarak tekerin dönmesini çorbanın kaynamasını sağlamaya çalışıyor." (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI