Seçilmiş başkan kayyımı şikayet etti: Halkın kasası boşaltılıyor

Siirt Belediyesi kayyımının, 8 taşınmaz satışını yaptığını belirten seçilmiş Eşbaşkan Berivan Helen Işık, işlemin iptali için İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Görevden alınan Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık’ın yerine atanan kayyım Osman Hacıbektaşoğlu, belediyeye ait 18 taşınmazı satışa çıkardı. Kayyım Hacıbektaşoğlu’nun satışa çıkardığı 23 bin 630 metrekarelik tarla ve arsalardan oluşan taşınmazların 13’ü Evren, 3’ü Çal, diğer 2’si de Yağmurtepe ve Kooperatif mahallerinde bulunuyor. 34 milyon 163 bin TL değer biçilen taşınmazlar için kayyımın belirlediği encümenler, 22 Kasım'da belediye binasında “ihale” yaptı. Buradaki ihalede 8 adet taşınmaz satılırken, 10 taşınmaz ise satılamadı. Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) seçilmiş belediye eşbaşkanı Berivan Helen Işık ve 13 meclisi üyesi, karara karşı mahkemeye başvurdu. Siirt İdare Mahkemesi’ne usule ve yasaya aykırı işlemler nedeniyle açılan davada, işlemin iptali talep edildi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, kayyımın taşınmazları hukuksuz bir şekilde sattığını dile getiren Işık, "Belediyeyi seçim ile alamayacaklarını bildikleri için yangından mal kaçırırcasına taşınmazları satıyorlar. Kısa bir zamanlarının olduğunu bildikleri için belediyede ne varsa satmaya çalışıyorlar. Belediye seçilmişlerin eline geçtiğinde işlevsiz bir hal alsın istiyorlar. Yandaşlara peşkeş çekiliyor. Belediyeyi seçimle alamayacaklarını bildikleri için boşaltmak istiyorlar. Belediye kasasından yapılan harcamaların haddi hesabı yok. Valilik tarafından yapılması gereken harcamalar bile belediye kasasından yapılıyor” dedi. 

‘KENT HALKININ KASASI BOŞALTILIYOR’

Kendi dönemlerinde belediyeden çıkmayan müfettişlerin kayyım yönetimi döneminde belediyeye uğramadığını kaydeden Işık, “Ortada bir denetim olmadığı için belirledikleri kişilere istedikleri yeri satıyorlar. Bunu rahat bir şekilde yapıyorlar. Halkın parasının bu kadar insafsız bir şekilde harcamasına asla izin vermeyeceğiz. Yapılan her hukuksuzluğun hesabını yargı önünde soracağız. Kimse dokunulmaz olduğunu zannetmesin. İrade gaspına uğrayan kent halkının kasası boşaltılıyor. Belediyeye ait taşınmazlar satılıyor” diye konuştu.  

‘KONTROL EDİLMEZ BİR HAL ALDI’

Kayyımın görevlendirdiği encümenler ile hukuksuz bir şekilde ihale gerçekleştirildiğini vurgulayan Işık, sözlerini şöyle tamamladı: “Kayyımların belediyeler üzerinde bıraktığı tahribatlar büyük. Sadece Siirt’e değil birçok kente bu böyle. Burada harcamalar büyük. Kontrol edilemez bir hal almış durumda. Son olarak belediyeye ait 8 adet taşınmaz satıldı. Bu taşınmazların satışına ilişkin mahkemeye başvuruda bulunduk. Tüm hukuki yollara başvuracağız.” (HABER MERKEZİ)