Seçil Erzan'ın el konulan üç telefonu: WhatsApp konuşmaları silinmiş

'Fatih Terim Fonu' kapsamında birçok tanınmış kişiden para topladığı iddia edilen Seçil Erzan'ın el konulan üç telefonunun incelendiği, bir telefonundaki WhatsApp konuşmalarının silindiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teknik direktör Fatih Terim'in Denizbank Levent Şube Müdürü, Seçil Erzan'a 300 bin dolar vermesiyle başlayan ve 'Fatih Terim Fonu' olarak anılmaya başlayan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Volkan Bahçekapılı, Buse Terim ve Selçuk İnan'ın da olduğu çok sayıda kişinin adının geçtiği dolandırıcılık zincirinde yeni detaylar çıkmaya devam ediyor.

DHA'nın haberine göre yapılan suç duyuruları sonrasında savcılığın talimatı üzerine Çorlu 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla Seçil Erzan, Semilyon Park Sitesi Çorlu'daki adresinde 11 Nisan 2023'te yakalanarak gözaltına alındı. Bu adreste yapılan aramada, Erzan'ın tuttuğu yazılı dokümanlar ve siyah ve beyaz renkli iki İPhone ele geçirildi. Bu telefonlar incelendi. Seçil Erzan'ın ikametinde ele geçirilen belgelerde şikayetçilere ait alınan ve verilen paraların tablolara döküldüğü belirlenerek dosyaya eklendi. Öte yandan üçüncü bir telefon (gri renkli Iphone) da banka tarafından savcılığa incelenmek üzere teslim edildi.

WHATSAPP GÖRÜŞMELERİ SİLİNDİ

Beyaz telefonda, eylemlere ilişkin çok sayıda yazışmalar bulundu. Özellikle WhatsApp görüşmelerinin çoğu silindiği tespit edildi. Konuşmalarda Seçil Erzan'ın genellikle şahıslardan süre istediği, oyaladığı, karşı taraftan gelen mesajlara ve aramalara çoğu zaman cevap vermediği de görüldü. Soruşturmaya ilişkin görsel, belge ve konuşmalar tutanağa geçirilip dosyaya konuldu. Siyah renkli İPhone'da ise herhangi bir görüşme kaydına, görsele, videoya, evrak ve dokümana rastlanmadı. Erzan'ın kullandığı siyah renkli bilgisayar kasası ve dizüstü bilgisayar ise halen bilirkişiler tarafından inceleniyor. (HABER MERKEZİ)