SDG çatışmalarda gözaltına alınanların affedileceğini açıkladı

Reuters'a konuşan Mazlum Abdi, Deyr el Zor'da SDG ile Arap aşiretleri arasında patlak veren çatışmalarda gözaltına alınanlar için genel af planı hazırladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Deyr el Zor vilayetindeki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Reuters'a konuşan Abdi, SDG ile Arap aşiretleri arasında patlak veren çatışmalarda silaha başvuran aşiret üyeleri için genel af ilanı planladıklarını belirtti.

Aşiret liderleri ile görüştüğünü söyleyen Abdi, talepleri karşılama ve bölgenin yönetimindeki 'hataları' düzeltme sözü verdi. SDG'ye bağlı Deyr el Zor Askeri Konseyi'nin de yeniden yapılandırılacağını söyleyen Abdi, çatışmalarda gözaltına alınan Şam hükümetine bağlı savaşçıların af kapsamında serbest bırakılmayacağını dile getirdi.

Aşiret liderleri ile, eğitimden ekonomiye ve güvenliğe kadar uzun süredir devam eden şikayetlerin ele alınacağı bir toplantıya ev sahipliği yapacaklarını da söyleyen Abdi, SDG'nin eleştirilere açık olduğunu aktardı.

Ne olmuştu?

SDG'ye bağlı Deyr el Zor Askeri Konseyi'nin Arap komutanı Ahmed Ebu Havle (Ahmet El Habil), IŞİD grubuyla gizli bağlantıları olduğu şüphesiyle SDG tarafından tutuklanmış, buna tepki gösterdiğini açıklayan Arap aşiretlerinin silahlı mensupları ile SDG arasında şiddetli çatışmalar patlak vermişti. Çatışmalarda SDG üyesi, Deyr el Zor Askeri Konseyi üyesi, aşiret mensubu ve sivil dahil en az 90 kişi hayatını kaybettiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)