Schneider Enerji işçilerinin grevi anlaşma ile sonuçlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'milli güvenliği bozucu nitelikte' gerekçesiyle yasakladığı grevi sürdüren Schneider Enerji işçileri, işverenle anlaşma sağladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Metal-İş tarafından Schneider Enerji’de başlatılan grev ikinci gününde anlaşma ile sonuçlandı. Dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla grev 'milli güvenliği bozucu nitelikte' olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmişti.

Ancak Birleşik Metal sendikası ve işçiler, kararı tanımadıklarını, haklarını alana kadar grevlerine devam edeceklerini söyledi. Bunun üzerine Green Transfo Energy (Schneider Enerji) işyeri için MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) bugün saat 14.30’da görüşme davetinde bulunuldu. Sendika temsilcileri ile şirket temsilcileri tekrar masaya oturdu.

Görüşmenin ardından Birleşik Metal-İş'ten yapılan açıklamada anlaşma sağlandığı duyuruldu. Açıklamada "Grevde olan MESS'e üye Green Transfo Energy Turkey Enerji Endüstrisi A.Ş. (Eski ismiyle Schneider Enerji) ile anlaşma sağlandı" denildi.