Saymaz: Hüseyin Baş'ın CHP'den aday olmasına Kılıçdaroğlu olumlu bakıyor

Halk TV'den İsmail Saymaz, altılı masanın yedinci sandalyesinde Bağımsız Türkiye Partisi olabileceğini ancak Saadet Partisi'nın ikna edilemediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın CHP'den aday olabileceği konuşuluyor. Konuyu köşesine taşıyan Halk TV'den İsmail Saymaz, “Eğer Saadet Partisi ikna edilebilseydi, altılı masanın yedinci sandalyesinde Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş oturacaktı. Ne var ki Saadet Partisi, öteden beri çekişme halinde olduğu BTP'nin ittifaka katılmasına karşı çıkıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise BTP ile ilişkiyi sıcak tutmaya çabalıyor” dedi.

BTP Genel Başkanı Baş ile ilişkiyi CHP Parti Meclisi üyesi Umut Akdoğan'ın yürüttüğünü ifade eden Saymaz, "BTP'nin Millet İttifakı'na katılması veya altılı masada oturması zor görünüyor. Ancak Baş'ın CHP'den aday olmasına Kılıçdaroğlu olumlu bakıyor" diye belirtti.

 

'HDP, KAPATMA KARARINA KARŞILIK BEŞ BİLEŞENİNDEN BİRİ OLAN YEŞİL VE SOL PARTİ İLE SEÇİME GİRECEK'

Saymaz ayrıca 10 yıldır siyasi hayatta olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir seçime katılmayan Yeşil ve Sol Gelecek Partisi'nde şu günlerde örgütlenme atağı olduğunu yazdı. “Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde 2012 yılındaki ayrışmada yenik düşen sosyalistler ile bir grup çevrecinin ittifakıyla kurulan Yeşil Sol Parti'yi birkaç aydır çekim merkezi haline getiren özelliği, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yedeği olarak düşünülmesi” diyen Saymaz, “Anayasa Mahkemesi'nde yargılaması devam eden HDP, kapatma kararına karşılık beş bileşeninden biri olan Yeşil ve Sol Parti ile seçime girecek” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)