Sayan: Ülkeyi iflastan Memleket Partisi’nin 3 A’sı kurtaracak

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan, “Türkiye’yi iflastan” Memleket Partisi’nin 3 A’sının kurtaracağını, bunların “Akıl, Adalet ve Ahlak” olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan gündeme dair partisinin genel merkezinde değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de “Ekonomi kötü ama çözse çözse yine AKP çözer” devri kapandığını belirten Memleket Partili Sayan, “Türkiye artık iflasın eşiğindedir. AKP’nin bu ülkeyi kurtaracak ne aklı ne ahlakı ne de adaleti kalmıştır. Bu ülkeyi iflasın eşiğinden ancak Memleket Partisi’nin 3A’sı yani aklı, adaleti ve ahlakı kurtaracaktır” diye konuştu.

‘HER KADIN CİNAYETİNDE DANIŞTAY’IN DA SORUMLULUĞU VAR’

Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin red kararına tepki gösteren Memleket Partili Sayan, “Danıştay’ın tarihe not düşecek bir kararıyla devam edelim. 19 Temmuz 2022 tarihinde alınan kararla Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptal istemini reddetti. Bu ne demek; bundan sonra her kadın cinayetinde, her tacizde, her kadına şiddette Danıştay’ın da sorumluluğunun olması demek” ifadelerini kullandı.

İktidara yönelik eleştirilerini dile getiren Memleket Partili Sayan, “Bugün yaptıklarınızın hesabını gelecek nesile nasıl vereceksiniz? Biz söyleyelim mi? Veremeyeceksiniz. Çünkü; bu ülkenin çocuklarının, gençlerinin, vatandaşlarının hakkını yediniz, rızkına mani oldunuz. O yüzden bu seçimde eller ampule oy basmayacak. Cumhur ittifakı gidecek” dedi.

‘23 TEMMUZ’DA KURULTAYIMIZA BEKLİYORUZ’

23 Temmuz’da partisinin Ankara’da düzenleyeceği Olağanüstü Kurultaya davet eden Sayan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde sıralandı:

AKP HALKA YALAN SÖYLÜYOR: AKP hem ekonomiyi yönetemiyor hem de vatandaşın gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Sözde nas diyor. Faiz haram diyor. Ama kur korumalı mevduat hesabını oluşturuyor. Geçen yıl bankalar 93 milyar kâra geçmişken, bu yıl karlarının 400 milyarı bulacağı söyleniyor. Faiz üzerinden kazanç sağlayıp ama bir tarafta faiz haram söylemi üzerinden insanları uyutmaya çalışan AKP iktidarı oyunu kaybeden çocuk gibi ağlıyor.

LİYAKAT YERİNE SADAKAT DİYEN AKP’LİLER UTANSIN: Yani vatandaş çocuğuna sağlıklı gelişme ve büyüme için en gerekli olan et, süt, peynir, meyve, sebze gibi gıdaları yediremiyor. Yani vatandaş aç aç! Topraklarından bereket fışkıran şu canım ülkede aç! Bu ülkeyi bu hale getiren liyakat yerine sadakat diyen AKP’liler utansın!

MADEM SİLECEKTİNİZ NEDEN FAİZ KOYDUNUZ?: Gençlerin haklı direnişiyle KYK kredi faizleri silindi. Peki biz soralım; madem silecektiniz neden faiz koydunuz? Faiz haram değil miydi? Ödeyenler neden ödedi peki? Faizi ödeyenlere geri ödeme yapacak mısınız? Yoksa üstüne 1 bardak su için mi diyeceksiniz? O zaman biz de sorarız. Nerede kaldı sizin adalet anlayışınız, adalet duygunuz? Biz Memleket Partisi olarak 3 A diyoruz. Akıl, Ahlak ve Adalet! Adalet bir toplumun en çok ihtiyaç duyduğu şeydir. Vatandaş devletten “adalet” bekler. Ama siz insanların adalet duygusunu da yok ettiniz! Ayrıca gençler size de kocaman, yürekten bir helal olsun. Sağlam direndiniz! Şimdi sıra KYK yurt ücretlerinde, KYK kredi ve burs ücretlerinde. (DUVAR)