Savunma sanayi işçileri Ankara’ya yürüyor

Türkiye’de 26 bin savunma sanayi işçisini temsil eden Harb-İş Sendikası, Eskişehir’den 2 bine yakın kişiyle Ankara yürüyüşünü başlattı.

Google Haberlere Abone ol

Şenay Bilik Yıldırım

ESKİŞEHİR - Türk İş’e bağlı Harb-İş Sendikası’nın Türkiye’deki şubelerinin eş zamanlı başlattığı Ankara yürüyüşünün Eskişehir ayağı, Kartal Kavşağı’ndan başladı. İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Adana, İzmir ve Eskişehir’den yola çıkan sendika üyeleri, 10 Ocak’ta Ankara’da buluşarak ortak bir basını açıklaması yapacak. Ankara’daki açıklamanın Milli Savunma Bakanlığı’nın önünde yapılması bekleniyor.

Ankara yürüyüşüne katılan Harb-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, son yıllarda savunma sanayisi işçilerine verilen ücret artışlarının iş barışını bozan bir durum ortaya çıkardığını ifade ederek, “Ücret ve diğer özlük haklarının iyileştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması yönündeki talebimizi Türkiye’ye duyurmak adına yürüyüşümüzü başlattık” diye konuştu.

YÜRÜYÜŞ ANKARA'DA SONA ERECEK

Dünya ölçeğindeki emsalleri ile karşılaştırıldığında ücretlerin ciddi anlamda aşağıda olduğunu ve kalifiyeli azınlığın haklarının görmezden gelindiğini belirten Atak, “İşyerlerimizin çoğunluğunun metropol şehirlerde olduğu göz önüne alındığında üyelerimizin yaşam koşulları artan gıda, kira, akaryakıt fiyatları karşısında ağırlaşmış, katlanılamaz ve dayanılamaz bir hale gelmiştir” şeklinde konuştu. Atak, “Savunma sanayii işçilerinin yoksulluk sınırı altına düşen ücretlerine acilen savunma sanayii destek primi verilmesi şart olmuştur. Gelir vergisinde adil bir düzenleme getirilmesi, ücretlerimizdeki vergi dilimlerinin yeniden düzenlenerek yüzde 10 olarak sabit bırakılması şart olmuştur” ifadelerini kullandı.

Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı askeri fabrikalar ve tersanelerinde çalışan işçilerin ücret ve diğer özlük haklarının iyileştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması yönündeki taleplerin Türkiye’ye duyurulması için ülkenin dört bir yanında başlayan yürüyüş 10 Ocak tarihinde Ankara’daki ortak basın açıklaması ile sona erecek.