Savunma Bakanlığı'ndan 'tahıl koridoru' açıklaması: Çalışmalar sürecek

Savunma Bakanlığı, Karadeniz'deki tahıl koridorunun faaliyetlerini sürdürmesine yönelik çalışmaların dörtlü formatta teknik düzeyde devamı konusunda taraflarca mutabık kalındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Savunma Bakanlığı, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasına ilişkin İstanbul'da yapılan iki günlük görüşmelerin ardından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Savunma Bakanlığı, 'Tahıl Girişimi'nin etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesine yönelik çalışmaların, Türkiye ev sahipliğinde ve dörtlü formatta teknik düzeyde devamı hususunda taraflarca mutabık kalındığını' açıkladı.

'TARAFLAR OLUMLU YAKLAŞIMLARINI İFADE ETTİ'

AA'nın aktardığına göre, Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler ile ikili ve çok taraflı görüşmelerin 10-11 Mayıs'ta İstanbul'da yapıldığı belirtildi.

İki gün boyunca tarafların yapıcı yaklaşımlarıyla faydalı toplantıların yapıldığı belirtilen açıklamada, "Çatışma koşulları nedeniyle Ukrayna limanlarında mahsur kalan ticari gemilerimiz ve mürettebatının ülkemize dönüşlerinin koordinasyonu, tahliye faaliyetinin planlanması ve icrası ile ilgili olarak taraflar olumlu yaklaşımlarını ifade etmişlerdir. Ayrıca bu operasyonun, Ukrayna limanlarında mahsur kalan diğer ülkelere ait gemilerin tahliyesi için model teşkil ederek önümüzdeki dönemde bu yönde yapılacak çalışmaların da desteklenmesi hususunda fikir birliğine varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

'TÜRKİYE'NİN EV SAHİPLİĞİNDE, DÖRTLÜ FORMATTA DEVAM EDECEK'

'Karadeniz Tahıl Girişimi konusunda olumlu ve yapıcı ilerlemeler kaydedildiğini' aktaran Savunma Bakanlığı, "Önümüzdeki dönemde Tahıl Girişimi'nin etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesine yönelik olarak çalışmaların, Türkiye ev sahipliğinde ve dörtlü formatta teknik düzeyde devamı hususunda taraflarca mutabık kalınmıştır" dedi. (DIŞ HABERLER)