Savunma Bakanlığı'ndan F-16 açıklaması: Olumsuzluk beklemiyoruz

Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'un Türkiye’ye F-16 satışının engellenmesi için Kongre'ye sunduğu tasarıyı değerlendiren yetkililer, "Herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Savunma Bakanlığı kaynakları ABD Kongresi'ne sunulan ve Türkiye'ye F-16 satışını engellemeyi amaçladığı iddia edilen öneriyle ilgili, "Kongre'deki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir" dedi. 

Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, Türkiye’ye F-16 satışının engellenmesi için Senato Dış ilişkiler Komisyonu’na bir karar tasarısı sunmuştu. Paul'un 5 Şubat'ta sunduğu ve kamuoyuna dün yansıyan yasa tasarısı, Biden yönetiminin Türkiye'ye tedarik etmeyi öngördüğü F-16'lar dahil tüm askeri teçhizat, malzeme ve hizmetlerin satışının yasaklanmasını talep ediyor.

ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Paul'un sunduğu tasarının kabulü için ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'da çoğunluğun onayı gerekiyor. Bu adımın, satışın önünde önemli bir engel oluşturması beklenmiyor.

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)