'Satılan gayrimenkul kadar bile Ankara’ya hizmet yapmadı'

Turgut Altınok, "Mansur Yavaş 8 milyarlık gayrimenkul sattı. Ankara’da bu tutarda bir hizmet görüyor musunuz? Satılan gayrimenkul kadar bile Ankara’ya hizmet yapmadı" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Yenimahalle ve Altındağ’da faaliyet gösteren esnaf ve iş insanları ile bir araya geldi.

Buluşmada Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Cumhur İttifakı Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cemal Güngör, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik ve MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Sıtkı Aktaş yer aldı.

Turgut Altınok, yaptığı konuşmada bir belediye başkanının şehrin ticaretini ve ekonomisini geliştirebileceğini söyledi. Altınok, “Belediye Başkanı şehri geliştirir. Ama son 5 yılda yapılan bir tane organize sanayi bölgesi yok. Organize sanayi bölgesi için talep çok ancak yer yok. Ankara’da 10 tane sanayi bölgesi olsa tamamı dolar. Allah korusun olabilecek bir İstanbul depreminden dolayı Ankara’ya fabrikasını taşımak isteyen iş insanları var. Çünkü Ankara lojistik açıdan avantajlı. Bu avantajı şehrimizin ekonomisini geliştirmek için kullanacağız. Biz fuar alanımızı tamamlayacağız. Orada en az 20 bin kişi çalışacak. 10 tane organize sanayi bölgesi yapacağız. Orada da en az 250-300 bin kişi çalışacak.”

'Satılan gayrimenkul bütçesi kadar hizmet yok”

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan 5 yıllık 300 milyarlık bütçeye karşılık gelecek eser ve hizmetin yapılmadığını söyleyen Altınok şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının yönettiği bütçe 300 milyar. Üç buçuk milyar borcu vardı şimdi 20 milyar oldu. 8 milyarlık gayrimenkul sattı. Ankara’da bu tutarda bir hizmet görüyor musunuz? Satılan gayrimenkul kadar bile Ankara’ya hizmet yapmadı. Ankara’da ulaşım ve büyük bir trafik problemi var. 5 yıl içinde Ankara’ya 600 bin araç girecek. ‘Ben yol yapmadım’ diyerek bu trafik sorunu çözülmez. Tüm bu sorunları çözmek için gece gündüz çalışacağız.”