Sarıyer'de boşaltılan 11 katlı bina çöktü

Sarıyer'de 2 yıl önce boşaltılan bina bu gece çöktü. Belediye Başkanı Şükrü Genç, açılan davalar nedeniyle binanın iki yıldır yıkılamadığını belirterek, "Hâlâ dava var şu anda" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Sarıyer ilçesinde gece saat 00.20'de 11 katlı boş bina çöktü, 3 otomobil hasar gördü. Bina iki yıldır boş olmasına karşın, AFAD ekipleri her ihtimale karşı enkazda araştırma yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI: İKİ YILDIR DAVANIN SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ

Çökmenin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Binanın uzun süredir yıkılmamasının nedeninin açılan davalar olduğunu belirten Genç “İki yıldır o binayı bekliyoruz. Şarlatanlığa gerek yok. Şarlatanlığa izin vermeyeceğim. 2019 Ağustos ayının başında bu binada çökme tehlikesi olduğunu tespit ettik. Çevre Şehircilik Bakanı dahil, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü dahil gerekli önlemler alındı. Önce binanın riskli olduğu tespit edildi. Çok uzun sürdü bu. Mahkemeler oldu. Bina boşaltıldı. Hala itirazlar var. Hala dava var şu anda. Bu davalar bitmeden binayı yıkmamız mümkün değil" dedi.

KAÇAK OLARAK YAPILMIŞ

Bina hakkında bilgi veren Başkan Genç, binanın kademe kademe kaçak yapıldığını belirterek, “Herhangi bir mühendislik desteği alınmamış. 10 kat ama aşama aşama yapılmış. Bir müddet yapılmış sonra durmuş. Hiçbir mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış bir bina" bilgisini verdi.

MAL SAHİPLERİ: BİNANIN YAPILMASI TARAFTARIYDIK

Binanın çöküşünün adeta deprem etkisi yaptığını belirten mahalle sakinleri yaşananları anlattı. Daha önce binada oturanlardan Birgül Kavrazlı, kolonların patladığını ve iki yıl önce binayı boşalttıklarını söyledi. Mal sahibi oldukları için binanın yapılması taraftarı olduklarını vurgulayan Kavrazlı, çöktüğünü görünce ailesinin yaşadığına şükrettiğini kaydetti. Genç'e binayı boşalttırdığı için teşekkür eden Kavrazlı, "İyi ki binanın içerisinde değildik" dedi. Mehmet Yalçın ise 38 bina sakini olduğunu ve herkesin dairesini kaybettiğini, zor durumda olduklarını dile getirdi.

Çöken binanın hemen önünde bulunan binada oturan bir kişi, “Yatağın üzerinde zıpladım. Dışarıya çıktım, kardeşlerime bağırdım. Çıkın dışarıya deprem oluyor dedim. Ben kafamı dışarıya çıkardığım zaman bina olduğu yere kağıt gibi indi aşağıya" diye konuştu.

Öte yandan itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından AFAD'a bağlı arama kurtarma köpekleri bina içerisinde canlı olup olmadığının anlaşılması için enkazda arama çalışması yaptı. (İSTANBUL/DHA-AA)

Etiketler sarıyer bina çökme