Sarıyer Belediyesi'nden 7 bin 500 öğrenciye eğitim desteği

İlk, orta ve lise öğrencilerine eğitim yardımı desteği sağlayan Sarıyer Belediyesi, bu yıl da toplam 7 bin 500 öğrenciye ulaştı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geri dönüşüm çalışmaları ile sağlanan tasarruflarla ilk, orta ve lise öğrencilerine eğitim yardımı desteği sağlayan Sarıyer Belediyesi, bu yıl da toplam 7 bin 500 öğrenciye ulaştı. Burs kartları Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen buluşmayla ailelere dağıtıldı.

Verilen destekler arasında Sarıyer 95, Gündüz Bakımevleri, Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi, Sarıyer Akademi, Hibrit Eğitim Modeli: Türkiye Akademi, Büyükdere Kütüphanesi, Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM), Okullara Araç Desteği, Yaz Kampı, Kız Konukevi, Sarıyerli Gençlere Avrupa Fırsatı yer alıyor.

Sarıyer Belediyesi, kaynağın bir kısmını her gün evlerden ve iş yerlerinden çıkan atıklardan sağlıyor. Belediye personeli tarafından toplanan geri dönüşüm atıkları Sarıyerli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine burs oluyor.

'YARINLARA GÜZEL ÇOCUKLAR HAZIRLAYALIM'

Hedeflerinin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, burs kartlarını almaya gelen Sarıyerli öğrenci ve ailelerine şöyle seslendi:

“Eğitimi en önde tutmak zorundayız. Yarınlara güzel çocuklar hazırlayalım. Güzel çocuklar yetiştirelim. Onlar geleceklerini zaten kurarlar. Ben asfalt dökerim, en iyi binaları da yaparım, yaptık da. Ama hepimizin önceliği eğitim olmalı. Bizim yolumuzu açan en büyük kılavuz iyi yetişmiş çocuklar olacaktır.

Biz aile ortamını yaratmak zorundayız. Çocuklarımızı her görüşe saygı duyacak şekilde yetiştirmemiz lazım. Birbirimize destek olduğumuzda işlerimizi kolaylaştırıldığımızda yaşamı daha kaliteli bir yere götürmek mümkün olacaktır.”