Sarıgül Hamarat'ı katleden Yunus Hamarat, 1.5 yıl sonra taciz ihbarıyla yakalandı

Evli olduğu kadını katledip 'intihar' süsü veren, ceza alınca da ortadan kaybolan Yunus Hamarat, 1.5 yıl sonra ağabeyinin kimliğiyle yaşadığı Bodrum'da bir kadının taciz ihbarıyla yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Silivri'de daha önce şiddet gördüğü için bir süre sığınma evinde kalan Sarıgül Hamarat, 6 Ağustos 2018'de göğsünden vurulmuş halde elinde tabancayla bir ormanlık alanda ölü bulundu. 

Soruşturmada 3 çocuk annesi kadını, "Eşim intihar etti" diyen Yunus Hamarat'ın katlettiği ve olaya intihar süsü vermeye çalıştığı ortaya çıktı.

DHA'nın aktardığına göre Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunus Hamarat hakkında 'eşini tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açtı. 9 Ocak 2019'da suç vasfının değişebileceği gerekçesiyle Hamarat'ın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

KARAR ÇIKINCA ORTADAN KAYBOLDU

Sarıgül Hamarat'ın cinayete kurban gittiği Yunus Hamarat'ın yaptığı telefon görüşmeleri ve WhatsApp yazışmaları ile çözüldü. Mahkemenin müebbet hapis cezası verdiği Hamarat, ortadan kayboldu.

POLİS, TACİZ İHBARINA GİDİNCE TESPİT ETTİ

İki gün önce Bodrum'da N.T. isimli kadın, 'İmam Hamarat' isimli kişinin kendisini taciz ettiği gerekçesiyle polise şikayette bulundu. Polis ekipleri taciz şüphelisini yakalamak için bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Çalışmada, şüphelinin Yunus Hamarat olduğu ve ağabeyinin kimliğini kullandığı tespit edildi.

Yunus Hamarat’ın, dün öğle saatlerinde Yalıkavak'a taksi çağırdığı belirlenince polis harekete geçti. Bir polis memuru taksinin şoför koltuğuna geçti ve Hamarat gözaltına alındı.

Kaçtıktan 18 ay sonra Bodrum'da yakalanan Yunus Hamarat, ağabeyi İmam Hamarat'ın kimliğini kullandığını itiraf etti. Yunan adalarına kaçma planı yaptığı öne sürülen Hamarat, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (HABER MERKEZİ)