Sarıgül: Anketlerde birçok partiyi geçtik

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül "Son anketlere dikkatli şekilde baktığımız zaman, uzun yıllardan beri sahnede olan birçok partiyi geride bırakmış vaziyetteyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye milletvekilliği çağrısını yineledi. Her görüşün parlamentoda yer alması gerektiğini belirten Sarıgül "Türkiye milletvekilliği konusu son derece önemlidir. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum; parlamentoda olan veya olmayan bütün partiler, Türkiye milletvekilliği konusunda bir araya gelerek demokratik uzlaşmayı sağlamalı. Hangi siyasi partinin oyu ne kadarsa, o ölçüler içerisinde yüzde 1 de olsa, 7 de olsa 10 da olsa, o düzeyde parlamentoda temsil edilmeli. Dolayısıyla hiçbir oy kesinlikle ziyan olmamalıdır. Her görüşün parlamentoda yansıması açısından Türkiye milletvekilliğini önemsiyoruz" dedi.

Bilinirlikleri arttıkça oy oranlarının da arttığını anlatan Sarıgül "Son anketlere dikkatli bir şekilde baktığımız zaman, Türk siyasi hayatında uzun yıllardan beri bulunan, uzun yıllardan beri sahnede olan birçok partiyi, yapılan anketlerde geride bırakmış vaziyetteyiz. Ama burada, bilinme oranımızın hala yüzde 30-35 arsında olduğunu görüyoruz. Bilinme oranımız yükseldikçe, oy oranımız da inşallah yükselecek" açıklamasında bulundu. (İSTANBUL-DHA)